Home » » Εξωτερική αμυντική πολιτική. Toυ Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Εξωτερική αμυντική πολιτική. Toυ Κων/νου Ηλ. Μήτσιου


Εξωτερική αμυντική πολιτικήΚων/νου Ηλ. Μήτσιου


"Ασφαλώς είναι πολύ δύσκολο έργο για την κυβέρνηση. Ας δοθεί, όμως, μεθοδικά και επίμονα η δέουσα προσοχή στον καθένα από τους τρεις (άμυνα, διπλωματία, οικονομία) καίριους αυτούς τομείς, για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση του καθενός. Αλλά είναι και ανάγκη να ενστερνισθούν οι πολιτικές ηγεσίες την πεποίθηση ότι τα καίρια για το έθνος θέματα πρέπει να μένουν έξω από το γήπεδο που παίζεται το κομματικό παιχνίδι"


Αρχή και αφετηρία του νεότερου ελληνισμού υπήρξε αναμφισβήτητα το Εικοσιένα. Αφετηρία φορτωμένη μνήμες και προκαταβολές, εμπειρίες και γνώσεις για το μέλλον, αλλά και αίμα και καταστροφή. Το θαύμα του 1821 το δημιούργησαν η αίσθηση της ταυτότητάς μας, ο σεβασμός στους εαυτούς μας, η ιδιοφυΐα μας, η πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά, η δική μας κλίμακα αξιών, τα όσια και τα ιερά μας, οι βωμοί και τα μνημεία μας, τα ιδανικά και η πίστη μας στο Θεό.
Είναι ανάγκη η Ελλάδα που βρίσκεται στα Βαλκάνια και συμμετέχει στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού χώρου, να κινηθεί διαφορετικά στον κάθε χώρο, χρησιμοποιώντας κατάλληλα τα πιο πρόσφορα, μέσα από το τρίπτυχο των εθνικών της δυνάμεων. Τρίπτυχο που αποτελούν οι αμυντικές δυνατότητες, η οικονομία και η διπλωματία με τη σύγκλιση των κρατικών συμφερόντων των όμορων λαών. Τι συμβαίνει, όμως, με το σημερινό Ελληνισμό; Χάσαμε τις αρετές μας; Πέσαμε σε παρακμή; Έσβησε η λάβα του 1821; Ξεχάσαμε την ιστορία μας; Παραδώσαμε τα ιδανικά μας;
Ασφαλώς είναι πολύ δύσκολο έργο για την κυβέρνηση. Ας δοθεί, όμως, μεθοδικά και επίμονα η δέουσα προσοχή στον καθένα από τους τρεις (άμυνα, διπλωματία, οικονομία) καίριους αυτούς τομείς, για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση του καθενός. Αλλά είναι και ανάγκη να ενστερνισθούν οι πολιτικές ηγεσίες την πεποίθηση ότι τα καίρια για το έθνος θέματα πρέπει να μένουν έξω από το γήπεδο που παίζεται το κομματικό παιχνίδι.
Επιβάλλεται να αποπέμψουμε σκαιότατα τους δημαγωγούς και καιροσκόπους που θάβουνε τα «πεπρωμένα» μας στις χωματερές κομματικών φανατισμών και του πολιτικού κόστους. Μας χρειάζεται επειγόντως αφύπνιση από το λήθαργο της αδιαφορίας και της κομματικής κραιπάλης. Μας χρειάζεται μια Παλιγγενεσία, που θα αναστηλώσει την ψυχή των Ελλήνων με τις αιώνιες ηθικές αξίες και θα πλάσει τα νέα οράματα του Ελληνισμού στο σημερινό και αυριανό κόσμο.
Συμπερασματικά θα θέλαμε να τονίσουμε για ένα τόσο μεγάλο, επίκαιρο και σοβαρό θέμα, ότι εκείνοι που ασκούν, χαράσσουν ή επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική στον αμυντικό, στον οικονομικό και στο διπλωματικό τομέα θα πρέπει να διαθέτουν γνώσεις, αλλά και γνώση.
kostasmitsios@yahoo.gr


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->