Home » » Τα αφιερώματα στο έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες

Τα αφιερώματα στο έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες

Άραγε η Ελλάδα να νιώθει άνετα στην ευρωζώνη??? Και η ευρωζώνη  πόσο άνετα μπορεί να νιώθει  με την Ελλάδα???

Μόλις ξεκίνησε το έκτακτο Eurogroup. Στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν προκειμένου να καταλήξουν αν θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Ελλάδα μετά το αίτημα της χώρας μας για παράταση της δανειακής σύμβασης.  

 Το σημερινό Eurogroup επιδιώκει να καταλήξει σε μια κοινή δήλωση με την Ελλάδα», υποστηρίζει αξιωματούχος του Eurogroup σύμφωνα με Γερμανό δημοσιογράφο.
Επίσης, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος της Welt, Holger Zschaepitz, θα μπορούσε μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει μια τηλεδιάσκεψη προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία.
Πάντως, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν έντονα φήμες πώς θα χρειαστεί την επόμενη εβδομάδα να γίνει και Σύνοδος Κορυφής για να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.
 Συνεχίζεται το απίστευτο διπλωματικό θρίλερ, το οποίο, αυτή τη φορά λαμβάνει χώρα μέσα στο κτίριο όπου θα διεξαχθεί το Eurogroup.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πιερ Μοσκοβισί, Κριστίν Λαγκάρντ και Γερούν Ντάισελμπλουμ έχουν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή και συναντούν ξεχωριστά τους Σόιμπλε και Βαρουφάκη για να γεφυρώσουν το χάσμα.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και ο Γερμανός ομόλογός του βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια από τα οποία... μπαινοβγαίνει κόσμος σε έναν πυρετό διαπραγματεύσεων.
Σημειωτέον ότι πριν από περίπου μία ώρα ξεκίνησε «τριγωνική» συνάντηση μεταξύ Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ και Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις, ενώ, αμέσως μετά ο πρόεδρος του Eurogroup και η επικεφαλής του ΔΝΤ συνάντησαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεχωριστά.
Σκοπός των διαβουλεύσεων είναι η άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας που παραμένουν.
Πηγές των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι δύσκολα θα βρεθεί χρυσή τομή για συμφωνία απόψε, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Με άγριες διαθέσεις πολλοί υπουργοί στο Eurogroup - Ζητούν περισσότερες εξηγήσεις
Νωρίτερα, κατά την είσοδό τους στο κτίριο όπου θα γίνει η συνδιάσκεψη, αρκετοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης έδειξαν «άγριες» διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα.
Κοινή παραδοχή είναι πως το ελληνικό αίτημα παραμένει ασαφές και πως η Ευρωζώνη θα ζητήσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Χαρακτηριστικά:
Σαπέν, Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή. Εχουμε δουλειά μπροστά μας ούτως ώστε «ΗΕ λλάδα να νιώθει άνετα στην ευρωζώνη αλλά και η ευρωζώνη να νιώθει άνετα με την Ελλάδα».
Σόιμπλε για Grexit: Οτι είχαμε να πούμε το είπαμε 
Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να πούμε. Θα δούμε τι θα συμβεί σήμερα. Δεν είναι ζήτημα των χωρών ξεχωριστά, αλλά όλης της Ευρώπης. Πρέπει να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Οτι είχαμε να πούμε το είπαμε (για Grexit). Πρόκειται για όλη την Ευρώπη και όχι τις χώρες ξεχωριστά
Χανς Γιοργκ Σέλιγνκ Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί τους όρους του προγράμματος
Θέλουμε να βρούμε λύση. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι το θέλει, αλλά οι όροι πρέπει να εκπληρωθούν. Το ελληνικό αίτημα είναι ένα βήμα προόδου. Η μπερδεμένη επικοινωνία πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένες προτάσεις τώρα. Είμαι πάντα αισιόδοξος. Εχω μάθει ότι μερικές φορές έχουμε καλά αποτελέσματα, αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κοινό ανακοινωθέν. Δεν είναι δίκαιο να κάνουμε σχόλια στα μέσα ενημέρωσης προτού ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις. Το ελληνικό αίτημα αφήνει πάρα πολύ χώρο για ερμηνείες. Χρειάζετε να καταλάβουμε καθαρά τα μέτρα. Η Γερμανία είναι πάντα πρόθυμη να μετακινηθεί από τις θέσεις της. Είναι ένας πολύ καλός εταίρος. Χρειαζόμαστε τις σωστές δεσμεύσεις. Πάντα λέγαμε στην Ελλάδα ότι πρέπει να αποδεχθεί τους όρους του προγράμματος 
Φαν Οβερτβελντ ΥΠΟΙΚ Βελγίου: Το αίτημα δεν συμβαδίζει με τα όσα συμφώνησε το Eurogroup της Δευτέρας
Η ελληνική επιστολή δείχνει «καλές προθέσεις» αλλά αφήνει πολύ χώρο για διαφορετικές ερμηνείες. Το αίτημα για επέκταση δεν συμβαδίζει με τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας. Χρειάζονται διευκρινίσεις 
Ο υπουργός Οικονομικών της Λετονίας Ρέιρς, έριξε το «μπαλάκι» στην ελληνική πλευρά.
Οπως δήλωσε: «Ελπίζουμε η Ελλάδα να είναι ικανή να μας προμηθεύσει με έγγραφα τα οποία να είναι πολύ καθαρά, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε απόφαση σήμερα»
Λουίς ντε Γκίντος ΥΠΟΙΚ Ισπανίας: Πρέπει να αγοράσουμε λίγο χρόνο, αλλά μέσα στους κανόνες
Το αίτημα για επέκταση είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά μπορεί να τελειοποιηθεί
Ελπίζω να ήλθαμε σήμερα εδώ για να φτάσουμε σε μια συμφωνία
Ο χρόνος τελειώνει. Πρέπει να αγοράσουμε χρόνο, αλλά μέσα στους κανόνες
Μοσκοβισί: Είμαι πεπεισμένος πως θα βρεθεί λύση και η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ
Ο Επίτροπος Πιερ Μοσχοβισί στις δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup υποστήριζε πως πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση και η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Συγκεκριμένα ο ανέφερε «είμαι σίγουρος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε συμφωνία. Η συμφωνία είναι αναγκαία, γιατί το πρόγραμμα λήγει σε μια εβδομάδα. Η καλή πρόοδος που έχουμε κάνει μπορεί να μεταμορφωθεί σε ισχυρή θετική συμφωνία».


 

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->