Home » » Δώστε ΠΝΟΗ στους ΝΕΟΥΣ να ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη

Δώστε ΠΝΟΗ στους ΝΕΟΥΣ να ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη


    Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  και  Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΗΓΕΤΩΝ
Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη
8-2-2015
Σε αυτό το άρθρο, αποφάσισα να ασχοληθώ με την νέα γενιά η οποία ανέκαθεν με ενέπνεε, σήμερα μπορώ να πω ότι είναι άξια θαυμασμού για τον τρόπο που σκέφτεται, εκφράζεται, ενεργεί  και εργάζεται.
 Την θαυμάζω για τις γνώσεις της, για το επίπεδο μόρφωσης της, για το επιστημονικό της υπόβαθρό και για το θάρρος της γνώμης της.  
Την θαυμάζω για τις ηγετικές ικανότητες και τον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού από τη θέση ευθύνης που κατέχουν.
 Την θαυμάζω γιατί πριν λίγο καιρό νέοι άνθρωποι που ηγήθηκαν Δημοτικών Παρατάξεων,  εκλέχθηκαν δημοτικοί άρχοντες –δήμαρχοι-.
Μόλις 13 ημέρες πέρασαν που ένας νέος άνθρωπος που ηγείτο ένα από τα πιο ανομοιογενή κόμματα, με τις πιο αντίρροπες  και αντιδραστικές ομάδες, όχι μόνον δεν κατάφερε να παραμείνει ηγέτης αυτού του κόμματος, αλλά κατάφερε χωρίς κλυδωνισμούς (παρόλα του νεανικού έτους της ηλικίας του) να γίνει και ο πιο νέος Πρωθυπουργός στη χώρα μας.

Το σπουδαιότερο όμως όλων, δεν είναι που κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός. Το σπουδαιότερο είναι που έγινε Πρωθυπουργός  χωρίς να είναι γόνος κάποιας οικογένειας που εδώ και 100 χρόνια διαχειρίζονταν τον τόπο μας.
Και θέλω να πω ότι πριν αρκετά χρόνια, με αφορμή κάποιας διαφωνίας με κάποιους έγραψα σε ένα άρθρο μου.
 Δώστε ΠΝΟΗ στους ΝΕΟΥΣ να ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ.
Δώστε  τους ΔΥΝΑΜΗ για να ΣΤΑΘΟΥΝ.
Δώστε τους ΦΤΕΡΑ για να ΠΕΤΑΞΟΥΝ.
Το θυμήθηκα το 2014 και το αφιέρωσα για να στηρίξω έναν νέο σε ηλικία υποψήφιο δήμαρχο και τους νέους σε ηλικία –παιδιά- που στελέχωναν το ψηφοδέλτιο του κ. Παπανικολάου στη Γλυφάδα, έγινε δήμαρχος και μέχρι στιγμής κατά γενική ομολογία διαχειρίζεται σωστά τα θέματα της πόλης μας.
Από ότι ακούω, επίσης καλή διαχείριση μέχρι στιγμής κάνουν και όσοι νέοι δήμαρχοι εκλέχθηκαν σε άλλους δήμους της Χώρας και αυτό, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
 Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με κάποια φαινόμενα νέων ανθρώπων όπως ο Πρωθυπουργός, που σε άλλες εποχές, δεν θα το διανοούνταν τα τζάκια της πολιτικής σκηνής  ή οι  μηχανισμοί τους να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο και για αυτόν τον λόγο ανέφερα τα:
Δώστε πνοή στους νέους να αναπνεύσουν. 
Δώστε  τους δύναμη για να σταθούν.
Δώστε τους φτερά για να πετάξουν.
Το ερώτημα όμως που πρέπει να τίθεται σε όλους μας είναι:
1ον. Έχουμε την θέληση να στηρίξουμε την ικανότητά των νέων σε ηλικία αξιωματούχων;.
2ον. Είμαστε έτοιμοι να ξεφύγουμε από τα εγωιστικά μας σύνδρομα;.
3ον. Είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε και να βοηθήσουμε τον νέο σε ηλικία με ικανότητες Πρωθυπουργό;.
4ον. Είμαστε έτοιμοι να προσχωρήσουμε στις νέες ανεπηρέαστες γενιές απαλλαγμένοι από τα σύνδρομα του παρελθόντος;
Εάν ναι, τότε πρέπει να στηρίξουμε τις νέες ηγετικές μορφές της χώρας μας είτε αυτός κατέχει τον θώκο του Δημάρχου, είτε είναι ο Πρωθυπουργός.
Σήμερα αυτός ο νέος και σε ηλικία Πρωθυπουργός, ανέλαβε την διακυβέρνηση της Χώρας στην πιο δύσκολη καμπή της Ιστορίας της μετά το 1974 και μέσα σε λίγες ημέρες μαζί με τους αξιόμαχους συνεργάτες του, τουλάχιστον προσπαθούν με συγκεκριμένες στρατηγικές και με διπλωματικούς ελιγμούς να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ το κύρος της χώρας και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στο διεθνές γίγνεσθαι.
Σήμερα αυτός ο νέος Πρωθυπουργός  κατάφερε με τις κινήσεις του να τοποθετήσει σε υπουργεία κλειδιά, γνώστες με το αντικείμενο και να κερδίσουν την  συμπάθια του Ελληνικού λαού. Αυτοί οι νέοι αξιωματούχοι, με την στρατηγική τους κατάφεραν με τον πιο θετικό τρόπο να ασχολείται ολόκληρος πλανήτης με την Ελλάδα, με την πιθανότητα να αρχίσει να κτίζονται  νέες συμμαχίες οι οποίες δημιουργούν το αίσθημα δικαίου στον Ελληνικό λαό.
Αυτός ο νέος άνθρωπος έκανε και άλλα βήματα μπροστά. Προχώρησε στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας και της ανθρωπιστικής κρίσης, να δώσει βοήθεια σε όσους βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας και καταστροφής (φαγητό, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λ.π). Να δώσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.       
Συνεπώς, συγκρίνοντας τους σημερινούς νέους σε ηλικία ηγέτες με τους προηγούμενους  μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ελπίδα με την νέα γενιά.
 Όμως, αυτοί οι νέοι άνθρωποι, αυτή η νέα γενιά ηγετών ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ μια  σκληρή πραγματικότητα και αυτή (η πραγματικότητα) είναι οι ΔΗΘΕΝ, οι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ και η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ
Αυτοί αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό.
 Αυτός ο ύπουλος εχθρός είναι μία μορφή φασισμού και ρεμούλας, είναι οι βδέλλες και τα τρωκτικά σε ανοργάνωτα και αθωράκιστα κράτη, αυτοί όλοι μαζί συνεπικουρούμενοι από τους  ψευτοδημοσιογράφους και ψευτοεκδότες, ναι και για σένα το λέω ψευτοδημοσιογραφάκο και ψευτοεκδοτάκο που προβάλλεις κατά το δοκούν επιχειρήματα για να εκβιάσεις, για να πάρεις το κάτι τις με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρεσαι για τα συμφέροντα του δήμου σου, της χώρας σου, τα δικά μου.
 Εσύ ο ΔΗΘΕΝ και η παρέα σου είσαι αυτός που συμμετέχεις στο πάρτι της ρεμούλας και της διαπλοκής.
Εσύ ο ΔΗΘΕΝ και η παρέα σου είσαι αυτός που  διαλύεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας.   

 Εμείς αναφορικά με τους ΔΗΘΕΝ, την ΡΕΜΟΥΛΑ, την ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, Τις ΒΔΕΛΛΕΣ, τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ και αυτής της μορφής φασισμού τι κάνουμε;.     

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->