Home » » Σπουδαία έκθεση της εικαστικού ΡΟΥΛΑΣ PAPPAS-ΤΣΙΩΤΑ στο Nox Building της Αμερικάνικης Πρεσβείας

Σπουδαία έκθεση της εικαστικού ΡΟΥΛΑΣ PAPPAS-ΤΣΙΩΤΑ στο Nox Building της Αμερικάνικης Πρεσβείας


 "Ταξίδι της ψυχής προς τη φύση του θείου στοιχείου"

Η  εικαστικός  Ρούλα Pappas Tσιώτα  εκθέτει  στην Αμερικανική Πρεσβεία.


Η Αμερικανική Πρεσβεία στα πλαίσια του πολιτιστικού της προγράμματος ΑRT  EASEL 2015 σε ένδειξη τιμής για την δημιουργική αξία των καλλιτεχνών πολιτών της παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της γνωστής Ελληνοαμερικανίδας εικαστικού Ρούλας Pappas- Tσιώτα.
Η εικαστική κατάθεση αποτελείται από μία συλλογή 20 έργων χαραγμένων με χρυσό και ασημί μελάνι. Η συμβολική σημασία του θεματικού αντιπροσωπεύεται με την αναπαράσταση του σταυρού ως σύμβολου της πίστεως, δύναμης ελπίδας και προστασίας για αυτούς που αναζητούν το εσωτερικό του φως και προέλευση μέσα από το χρόνο.

Η συλλογή έχει παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κτίριο Κωστή Παλαμά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλαξίας του Δήμου Νέας Σμύρνης καθώς και στο Ζάππειο Μέγαρο στην έκθεση  Βυζαντινής Εικαστικής Τέχνης με θέμα "Φως Τέχνης Ανέσπερον".
                         Ρούλα Pappas Tσιώτα -Λεόντιος Πετμεζάς
Για την συγκεκριμένη ενότητα των συνθέσεων της Ρούλας Pappas Τσιώτα ο θεωρητικός- ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς σε κριτική αναφορά του επισημαίνει:
''......Στους πίνακες διαφαίνεται το ταξίδι της ψυχής προς τη φύση του θείου στοιχείου. Με ευχέρεια προσέγγισης η καλλιτέχνιδα εμβαθύνει στην πνευματικότητα της ύλης και καθοδηγεί  την έμπνευση της σε χρωματικές  και σχηματικές μάζες που αποκαλύπτουν το μεγαλείο της πίστης. Η σκεπτόμενη συναλλαγή της συνειδητοποιημένα γίνεται αποδεχτή από τον κάθε θεατή πού εμβαθύνει στη λατρευτική διεργασία της απέναντι στη τέχνη ενώ παράλληλα  αναγνωρίζει ευπρόσδεκτα τον εσωτερικό λυτρωτικό βιότοπο της δημιουργού.....''

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στο Nox Building της Αμερικάνικης Πρεσβείας και η έκθεση  θα παραμείνει  ανοιχτή για  τους Αμερικανούς πολίτες για ένα μήνα.
Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->