Home » » ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

   ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
     ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη
30-1-2015
1ον. Ποτέ στη Ιστορία της διπλωματίας, διπλωμάτης  δεν κέρδισε στην διεθνή σκηνή, προβάλλοντας ως επιχείρημα  να λυπηθούν τη χώρα του γιατί έχει Ιστορία.
2ον. Ποτέ στη Ιστορία της διπλωματίας, διπλωμάτης  δεν κέρδισε στην διεθνή σκηνή, προβάλλοντας ως επιχείρημα  να λυπηθούν τη χώρα του γιατί έχει καλούς ανθρώπους.
3ον. Ποτέ στη Ιστορία της διπλωματίας, διπλωμάτης  δεν κέρδισε στην διεθνή σκηνή, προβάλλοντας ως επιχείρημα  να λυπηθούν τη χώρα του γιατί έχει οικονομικά προβλήματα κ.λ.π.
 Η διπλωματία είναι η τέχνη της διαπραγμάτευσης  που ο διπλωμάτης  με διάφορα επιχειρήματα καταφέρνει   με συγκεκριμένη στρατηγική  να αλληλοεπιδράσει θετικά τον τομέα που διαχειρίζεται, είτε αυτός (τομέας) αφορά το εμπόριο, ή την οικονομία, ή τον πόλεμο, η την ειρήνη, κ.λ.π, κ.λ.π, για να αποκτήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα.

 Αποκτώντας στρατηγικό πλεονέκτημα –δεν χάνεις-. 
 Αλέξης Τσίπρας.
Ο Ντάισελμπουμ συνάντησε τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα (και με την ευκαιρία κ. Τσίπρα, συγχαρητήρια που σε τόσο μικρή ηλικία καταφέρατε να γίνετε Πρωθυπουργός της Χώρας μας) και αφού γνωρίστηκαν, προφανώς θα μίλησαν και για τα φοιτητικά τους χρόνια και πριν τον παραπέμψει στον Βαρουφάκη για να του εξηγήσει (Βρουφάκης) τι είναι η Τρόικα, του είπε επίσης, ότι  «ΧΑΡΑΞΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ». 
 Γιάνης  Βαρουφάκης.
Επιχειρηματολογώντας στον Ντάισελμπουμ, αμφισβήτησε το πρόγραμμα λέγοντας «αυτό το πρόγραμμα δεν μας επιτρέπει να αποπληρώσουμε τα χρέη μας και να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας. Πρόθεση μας είναι η απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους ότι το κοινό μας συμφέρον είναι να βελτιώσουμε την συμφωνία…, η Κυβέρνηση μας, θα πορευτεί με γνώμονα τη συνεργασία με τους θεσμούς της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ. Δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρή επιτροπή την Τρόικα».
Αυτά εξήγησε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπουμ. Δηλαδή του είπε με λίγα λόγια θα έρθω να τα πω στους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωζώνης και όχι μεταξύ μας. Δηλαδή σαν να του έλεγε, αυτά που θα πω πρέπει να τα ακούσουν και οι λαοί της Ευρωζώνης. Κατά την άποψη μου, είναι  πολύ έξυπνος ο τρόπος που το διαχειρίστηκε.   
 Νίκος Κοτζιάς.
Γνώστης της γεωπολιτικής ιστορίας και της εξωτερικής πολιτικής (κατά την άποψη μου είναι  ο ΑντιΝταβούτογλου), κατάφερε με τα επιχειρήματα του να αλλαχθεί η απόφαση για την Ρωσία, προσθέτοντας και το «Ορισμένοι κύκλοι στη Αθήνα νομίζουν ότι διαπραγμάτευση σημαίνει να υιοθετούμε άκριτα τα κείμενα που μας στέλνουν οι Βρυξέλες». Τα ακούτε ρε διαχρονικά γατάκια;.
Πάνος Καμμένος.
Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια και ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων.
Σηματοδότησε με λίγα λόγια ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και σύμφωνα με τα κείμενα και το Διεθνές δίκαιο, τα Ίμια είναι νησί και από αρχαιοτάτων χρόνων ανήκουν στα  Δωδεκάνησα. Και ότι τα όρια της Ελληνικής χωρικής θάλασσας με την αντίστοιχη Τουρκική στην περιοχή των Ιμίων ορίζονται από την «συνοριακή γραμμή»  και που περιγράφεται στην ΙταλοΤουρκική συμφωνία της 28ης Δεκεμβρίου 1932 και ότι αυτή βρίσκεται σε ισχύ και ότι η Ελλάδα είναι το διάδοχο της Ιταλίας κράτος στην περιοχή αυτή.

Τα βλέπετε εσείς οι υποστηρικτές του χτες, τι προσπαθούν να κάνουν οι αξιωματούχοι της  Τουρκίας;. Προσπαθούν από το 1996  στοχευόμενα και με Στρατηγική να πετύχουν  διαπραγματεύσεις με την μορφή του casus belli για να τον χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης σε όλα τα πεδία των διεκδικήσεων τους. Αυτοί κάνουν Στρατηγικές και χωρίς το δίκαιο με το μέρος τους, εμείς δεν πρέπει;.
Και το ερώτημα που τίθεται στους παρακεντέδες (τους ταιριάζει η ΠερσοΤουρκική λέξη) της πολιτικής μήπως πρέπει να αρχίσετε να επανακτάτε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ; Γιατί οι Έλληνες την έχασαν  και νομίζω την ξαναβρίσκουν με τις Στρατηγικές των τριών τελευταίων ημερών...
Θα δείξει.  

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->