Home » » ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 «Ἑλλάς μου Ἑλλάς μου, ἀνάστα, τί καθεύδεις;…»


Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Καλά –κακά ξεκινάει την πορεία του και με εκλογές μάλιστα ο καινούργιος χρόνος.         Μοιραία και ίσως αναπόφευκτα οδηγούμαστε σ’ ένα σκηνικό μαύρο και βρωμερό που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Όλοι μας παρακολουθούμε  -και είναι αρχή ακόμα- μια αδυσώπητη μάχη πέρα από όρια και λογική με έπαθλο την εξουσία μιας μετέωρης χώρας που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κατρακυλήσει και πάλι στην άβυσσο. Με μια ηγεσία  πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που να μην την αγγίζει τίποτε άλλο από το προσωπικό συμφέρον και με μια κοινωνία πελαγωμένη φοβική και πολύ οργισμένη που ετοιμάζεται να επιλέξει αυτούς που θα την κυβερνήσουν την επόμενη μέρα.  Αλήθεια πόσες φορές έχω αναρωτηθεί αν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει επιδιώξει –τόσες φορές-με κάθε τρόπο  με κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο την αυτοκαταστροφή της?  «λλάς μου λλάς μου, νάστα, τί καθεύδεις;…».(=ΗΓΕΤΗΣκαθεύδω, χωρίς άλλους χρόνους κοιμάμαι, δεν ενεργοποιούμαι ενώ θα έπρεπε)      

 Θεωρώ υποχρέωσή μας  τούτες τις ώρες ότι πρέπει να υπενθυμίσουμε τους φίλους μας πως το περιοδικό μας   είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και εξακολουθεί να έχει όλως άλλη οπτική.

Εμείς εδώ στα «αφιερώματα» πιστεύουμε πως πρέπει η ανάδειξη από το Λαό της κυβέρνησης που θέλει να τον κυβερνήσει, με αντίστοιχη αποδοκιμασία μιας άλλης δεν πρέπει  -το τονίζουμε- να συνιστά από μόνη της καταστροφή. Ας σταματήσουν από την μια πλευρά τα επιχειρήματα οικονομικής τρομοκρατίας  για την επόμενη μέρα  και από την άλλη  να εγκαταλειφθούν οι θεωρίες οικονομικής τρέλας  που όλο και περισσότερο ξεφεύγουν από τα χείλη  μη σκεπτόμενων στελεχών.  Ας σοβαρευτούν για το καλό της πατρίδας μας οι διεκδικητές της εξουσίας. Ας έχουν κατά νου τον κίνδυνο να καταστήσουν στη διαμάχη τους μοναδικό θύμα  τον ταλαίπωρο Ελληνικό Λαό του οποίου κατά τα άλλα επιδιώκουν την εμπιστοσύνη. Τα «αφιερώματα» είναι υποχρεωμένα να υπογραμμίσουν αυτόν τον κίνδυνο γιατί απλά δεν έχουν και τόσο εμπιστοσύνη στα κόμματα και τρέμουν τις ακρότητες που  μπορεί να οδηγήσει ο εκλογικός ανταγωνισμός. Εμείς οι απλοί  καταταλαιπωρημένοι ψηφοφόροι πρέπει να φθάσουμε στην κάλπη έχοντας πλήρη γνώση του προβλήματος της Ελλάδας και καθαρές  μπροστά μας τις προτάσεις των κομμάτων  για την επόμενη μέρα και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιλέξουμε με βάση το εθνικό μα και ατομικό μας συμφέρον.   Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα ψέματα και οι κούφιες εξαγγελίες δεν μπορούν  να πείσουν κανέναν. Θέλουμε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο , θέλουμε να ακούσουμε ρεαλιστικά σχέδια για έξοδο από την κρίση, συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα.  Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία  για τους πολιτικούς, για να μπορέσουν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Διαφορετικά μπορεί οι επόμενες μέρες μετά την εκλογική μάχη, να αποδειχθούν  κυριολεκτικώς η ταφόπλακα του σημερινού πολιτικού συστήματος από τον δοκιμασμένο, καρτερικό και ίσως ώριμο, πια, Ελληνικό Λαό.

 (Για τα αφιερώματα Δημήτρης Ζάχος)

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->