Home » » Παρουσίαση του βιβλίου του εικαστικού Ανδρέα Μαράτου:

Παρουσίαση του βιβλίου του εικαστικού Ανδρέα Μαράτου:

Ανδρέας Μαράτος «Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης»

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                  

                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρουσίαση του βιβλίου του εικαστικού Ανδρέα Μαράτου:
"Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης- Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του"
την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 5.30 μ.μ.
στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθήνας, κτίριο Α’, Μυλλέρου και Γερμανικού
 στο Μεταξουργείο,  στα πλαίσια της έκθεσης «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1936-2014 – Αντίσταση Τώρα»,

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθήνας, κτίριο Α’, Μυλλέρου και Γερμανικού στο Μεταξουργείο,  στα πλαίσια της έκθεσης «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1936-2014 – Αντίσταση Τώρα», διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μαράτου «Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του» (εκδόσεις ΙΑΝΟS, 2014), την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 5.30 μ.μ.

Ο Ανδρέας Μαράτος αντιμετωπίζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ως ένα  τεκμήριο της δυναμικής και των  αιτημάτων μιας ολόκληρης εποχής. Ερευνά τις ρίζες του και τον  χαρακτήρα του, αναφερόμενος σε ένα μέλλον που δεν ήρθε ακόμα. Μελετά τη σχέση με την πολιτική ιστορία του τόπου, την περιπέτεια της Αριστεράς, τον κοινωνικοπολιτικό χάρτη του εικοστού αιώνα.

Από το Επίμετρο του Μίκη Θεοδωράκη                              
"Το βιβλίο του Ανδρέα Μαράτου υπήρξε για μένα αποκάλυψη και έκπληξη συγχρόνως. Γιατί καταστάσεις και γεγονότα που θεωρούσα πρόδηλα, δεδομένου ότι τα είχα ζήσει και μάλιστα εντατικά, έλαβαν ξαφνικά μια καινούρια μορφή και ένα διαφορετικό περιεχόμενο χάρη στην διαπεραστική και κάποτε ανατρεπτική ματιά του συγγραφέα… …Η αρχαιολογική σκαπάνη του Ανδρέα Μαράτου με έβγαλε από τον ευδαιμονικό μου λήθαργο και ομολογώ ότι δεν ξέρω ακόμα αν αυτό υπήρξε καλό ή κακό για μένα, δεδομένου ότι είχα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να πείσω τον εαυτό μου ότι οι σχέσεις μου με τη ζωή και τους ανθρώπους είχαν τακτοποιηθεί αφήνοντάς μου ένα περιθώριο γαλήνης χωρίς μάταιες ελπίδες και ουτοπικές προσμονές…"
 Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα
Ο Ανδρέας Μαράτος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Έχει επίσης ζήσει οκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη και δύο στη Χίο. Είναι ζωγράφος και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
Σπούδασε στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός» της Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π., στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Ζωγραφική και Τέχνη του βιβλίου) και στο Τμήμα Φυσικής Α.Π.Θ.
 Έχει εργαστεί ως καθηγητής Καλλιτεχνικών στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως καθηγητής Φυσικής στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στο ενεργητικό του έχει τρεις ατομικές εκθέσεις, συμμετοχές σε ομαδικές, εικονογραφήσεις κι εξώφυλλα βιβλίων. Έχει εκδόσει τρία καλλιτεχνικά βιβλία με τίτλους: «Οι επτά λιποτάχτες», «Το δάσος με τα πετρωμένα αηδόνια», «Ο βροχοποιός», που διατίθενται στα βιβλιοπωλεία IANOS.

                                                                                                            Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->