Home » » Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ώρα 7μμ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ARTVILLE, ΙΑΣΟΝΟΣ 5, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Πολύσμιγος Αίνος", εκδόσεις ΣΥΛΛΟΓΕΣ, Αθήνα 2014.

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ώρα 7μμ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ARTVILLE, ΙΑΣΟΝΟΣ 5, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Πολύσμιγος Αίνος", εκδόσεις ΣΥΛΛΟΓΕΣ, Αθήνα 2014.

Το φαινόμενο Κώστας Ευαγγελάτος

Η ποίηση και οι άλλες τέχνες , κάνει τη ζωή των ανθρώπων υποφερτή. Τους παρηγορεί στα βάσανα.Τούς φέρνει πιο κοντά στις προσδοκίες τους, τις χειροπιαστές και τις άπιαστες. Χάρη στο εργαλείο της, τη γλώσσα απευθύνεται στην ευαισθησία και την αντίληψή μας, δίχως να έχει ανάγκη τα φίλτρα των αισθήσεων τόσο όσο οι καλές τέχνες και η μουσική. Χάρη στην έγνοια της  όχι μόνο για το νόημα της γλώσσας, αλλά και για εκείνα τα λεπτά νήματά της που φτιάχνουν το κουκούλι του νοήματος , δεν έχει ανάγκη την ευπιστία του αναγνώστη τόσο όσο η πεζογραφία.Τα καλύτερα ποιήματα μοιάζουν απροσποίητα όσο τα αντικείμενα του φυσικού κόσμου και συνάμα λεπτουργημένα όσο τα έργα ενός χειροτέχνη. ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ώρα 7μμ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ  ARTVILLE, ΙΑΣΟΝΟΣ 5, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ. τηλ: 2109627204  στα πλαίσια της έκθεσης "ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ- 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-PERFORMANCE. ΣΧΕΔΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ", θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Πολύσμιγος Αίνος", εκδόσεις ΣΥΛΛΟΓΕΣ, Αθήνα 2014.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: 
Γεράσιμος Α. Ρηγάτος, συγγραφέας, επ. δρ. Παιδαγωγικού και Επικ. Καθ. Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Δημήτρης Ι. Καραμβάλης, λογοτέχνης, Σοφία Αράβου-Παπαδάτου, δρ. κοινωνικής ψυχολογίας, συγγραφέας, εικαστικός.
Ανάγνωση ποιημάτων της συλλογής: Μαριάννα Βλάχου- Καραμβάλη, ποιήτρια, Κώστας Ευαγγελάτος.
Μουσική: Νίκος Γαρμπής-Nicofilimon, συνθέτης-designer.
Εισαγωγή στην εκδήλωση και συντονισμός από τον Μιχάλη Αγγελάκη, εικαστικό, πρόεδρο του π.ο. ARTINA.

Είσοδος ελεύθερη


ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΠΟΙΗΣΗ
"ΠΟΛΥΣΜΙΓΟΣ ΑΙΝΟΣ"
Σχέδια: Κώστας Ευαγγελάτος
Σελίδες 74
Εκδόσεις " Συλλογές", Αργύρης Βουρνάς
Αθήνα, 2014.


Η νέα ποιητική συλλογή του εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου εκδόθηκε από τις εκδόσεις
"Συλλογές" του Αργύρη Βουρνά, Σολωμού 29, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ: 210 3840187.
Τρία χρόνια μετά την ποιητική του συλλογή "Εγκάρσια πτήση", εκδ. Απόπειρα, Αθήνα 2011, που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, ο Κώστας Ευαγγελάτος επανέρχεται ποιητικά με μια ιδιότυπη συλλογή η οποία απαρτίζεται από έξη διαφορετικές χρονολογικά και υφολογικά ενότητες.
Η πρώτη ενότητα " Σπασμένα κρύσταλλα " περιλαμβάνει νεανικά του ποιήματα, (1976-1981) που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Παν/ μίου Αθηνών και κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του στην αεροπορία. Σχεδόν όλα  αυτά τα ποιήματα είχαν δημοσιευτεί στον τοπικό Κεφαλονίτικο τύπο.
(βλ. εφημ. Παρατηρητής, Τα Νέα, Λόγος, κ.α.). Τα ποιήματα ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ Ι, ΙΙ δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Νέα Εστία, τεύχος 1288. Το ποίημα "ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ" πρωτοδημοσιεύθηκε στην εφημ. Ενημερωτική του Πολιτισμού του αισθητικού τέχνης Ευάγγελου Ανδρέου, και αργότερα στο νομικό περιοδικό Δίκη του καθηγητή Κώστα Ε. Μπέη, και σε άλλα έντυπα, ενώ το ποίημα "Ο ΘΥΡΕΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΔΩΝ" δημοσιεύεται πρώτη φορά.
Η δεύτερη ενότητα " Καταστάσεις στο εκράν της θλίψης", (2006-2008) έχει πολύ μεταγενέστερα λυρικά ποιήματα.
Η τρίτη ενότητα " Σφουμάτο και Ξίφος", είναι η πλέον ιδιαίτερη στο σύνολο της ποιητικής γραφής του Κώστα  Ευαγγελάτου. Με αφορμή δύο μεγάλες αναδρομικές εκθέσεις που είδε στο Παρίσι το 2012, εμπνεύστηκε από τα ζωγραφικά έργα και συνέγραψε επί τόπου τα ποιήματα. Η μια έκθεση ήταν στο Λούβρο για τον κορυφαίο καλλιτέχνη της Αναγέννησης Λεονάρντο ντα Βίντσι και η άλλη για τη μοναδική σημαντική ζωγράφο της ύστερης Αναγέννησης Αρτεμισία Τζεντιλέσκι στο Μουσείο Μαγιόλ.
Η τέταρτη ενότητα "Εν-Συναισθήματα", (2006-2012) περιλαμβάνει λυρικά ποιήματα και αφιερώσεις σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του.
Η πέμπτη ενότητα είναι το ποίημα "Μυθογράφημα", του 1983, γνωστό από την συγκεντρωτική έκδοση "Αλέα Προσομοίων", εκδ. Απόπειρα 2002. Εδώ όμως δημοσιεύεται  η διασκευή του ποιήματος που έγινε το 2013. 
Τέλος η "πολύσμιγη" συλλογή, στην οποία σμίγουν ποικίλες εμπειρίες, αναμνήσεις,φιλοσοφικές ιδέες, ερωτικές μορφές και κοινωνικές διαπιστώσεις ολοκληρώνεται με τις ποιητικές " Αναδύσεις ", μια έμμετρη ωδή που εμπνεύστηκε και έγραψε στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι το 2013.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->