Home » »

Το έχουμε νομίζω αντιληφθεί ???


Ένας άλλου είδους "παγκόσμιος πόλεμος" είναι ήδη σε εξέλιξη, διαφορετικός από τους προηγούμενους...
Σαν σήμερα το 1929.....ξεσπούσε η μεγαλύτερη κρίση στον κόσμο του κεφαλαίου, το περίφημο κραχ, με φοβερά καταστροφικά αποτελέσματα για όλο τον κόσμο που διήρκεσαν μέχρι το 1940 και την έναρξη του Β' παγκόσμιου πόλεμου.
είχα ποστάρει παλιά από τούτο εδώ το προφίλ ότι :
"Για να ξεπεραστεί η σημερινή παγκόσμια ύφεση - φούσκα, έχει αποδειχτεί από την ιστορική εμπειρία ότι θα πρέπει να επέλθει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ Η ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ. Μόνο έτσι θα μειωθεί το αγοραστικό κοινό παράλληλα με τη (σε μεγαλύτερο βαθμό) μείωση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε αύξηση της αγοραστικής ικανότητας και, ακολούθως, αύξηση των τιμών".
Μη ξεχνάτε ότι λίγο πριν ξεσπάσει η σημερινή κρίση....προσπάθησαν να μας πείσουν να αγοράζουμε υποχρεωτικά καινούργια αυτοκίνητα κάθε 5 χρόνια ( νομοσχέδια για ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων με απαγορεύσεις για παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα ) και μέσα από ΜΜΕ να μας οδηγήσουν σε ένα καταναλωτικό πολίτη τηλεφώνων τηλεοράσεων κ.λ.π
"Τι σημαίνει όμως «καταστροφή μέρους των παραγωγικών μηχανισμών»; Παραγωγικοί μηχανισμοί είναι οι εργαζόμενοι και τα μέσα παραγωγής (μηχανήματα, κτίρια κ.λ.π.). Και πως καταστρέφονται; Πανεύκολα!
Οι άνθρωποι εργαζόμενοι σκοτώνονται μαζικά σε πεδία μαχών, τα εργοστάσια βομβαρδίζονται, οι οδικές αρτηρίες μεταφοράς εμπορευμάτων ανατινάζονται, η αεροπορία και το ναυτικό χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή εχθροπραξιών.
Χρειάζεται να σου πω κι άλλα για να καταλάβεις ότι η «καταστροφή μέρους των παραγωγικών μηχανισμών» συνεπάγεται πόλεμο, Παγκόσμιο κατά προτίμηση, να μην κάνουμε διπλές και τρίδιπλες δουλειές να ξεμπερδεύουμε με τη μία. "
Σας φαίνεται απίθανος ένας πόλεμος στην Ευρώπη σήμερα μετά από 60 χρόνια ειρήνης; Για ένα ιστορικό του μέλλοντος αυτή η μακρόχρονη περίοδος ειρήνης μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό κόσμο θα φανεί μάλλον "μοναδική".
Β.Ζ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->