Home » , » Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Μεσογειακού Φόρουμ στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Μεσογειακού Φόρουμ στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Μεσογειακού Φόρουμ στην Ελλάδα
 Δήμοι και νησιά της Μεσογείου μελετούν την κοινή κληρονομιά και σχεδιάζουν κοινές δράσεις
Αθήνα, 14  Οκτωβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν το 5ο Φόρουμ και οι παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα «Ο Δρόμος της Αλφαβήτου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο» που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και τον Πειραιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO καθώς και με την πολύτιμη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.
Το Φόρουμ διοργάνωσε του Ίδρυμα Tyre και ο Σύνδεσμος Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP), δίκτυο μεσογειακών πόλεων όπου συμμετέχουν ήδη ως μέλη 6 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Έλαβαν μέρος Δημοτικές αρχές από το Λίβανο (Τρίπολη, Baalbeck, Βύβλος), την Ισπανία (Cádiz), την Ιταλία (Cabras, Σαρδηνία) και την Ελλάδα, ακαδημαϊκοί κι επιστήμονες από τη χώρα μας και άλλες χώρες της Μεσογείου (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Λίβανος, Τυνησία). Η θεματολογία ήταν βασισμένη στους τέσσερις άξονες δράσης του Συνδέσμου: Πολιτισμός & Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Τουρισμός, Παραδοσιακές Τέχνες και Θαλάσσιο Περιβάλλον.
Οι έλληνες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν ενεργή συμμετοχή, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα των νησιών μας, το ιστορικό τους παρελθόν και το δυναμικό τους παρόν. Οι Δήμαρχοι Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Σύρου κ. Αθανάσιος Φώσκολος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκος Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σάμου για τις Δημόσιες Σχέσεις κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος για τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου Καρπάθου κ. Μιχάλης Λυτός είχαν επίσης την ευκαιρία να μετέχουν σε ειδική συνάντηση εργασίας, το «Κολλέγιο των Δημάρχων» που φιλοξένησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.  Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης και Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.
Την έναρξη του Φόρουμ έκανε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κα Ρόδη Κράτσα, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας τους στενούς δεσμούς των αρχαίων πολιτισμών της Μεσογείου, την ανάγκη για μελέτη και διατήρηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την ανάγκη συνεργασίας και εξωστρέφειας της χώρας μας με εταίρους της Μεσογείου, στο πλαίσιο της ευρωμεσογειακής πολιτικής.  
Την έναρξη του Φόρουμ χαιρέτισαν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Hervé de Charette, Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Διάσωση της Πόλης Tyre (AIST), ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Νικόλαος Καρβουνάς, ο  Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Ανώτερος Διοικητής Νομού Αττικής Υποναύαρχος κ. Γεώργιος Μπουμπόπουλος εκ μέρους του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και η Προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Στέλλα Χρυσουλάκη. Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Tyre κα Maha El-Khalil Chalabi τόνισε την ικανοποίησή της για την διοργάνωση του φετινού Φόρουμ στην Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας, και υπογράμμισε τη διάθεση συνεργασίας με τους ελληνικούς Δήμους και την ακαδημαϊκή κοινότητα για την έρευνα και την προώθηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς από τα προϊστορικά χρόνια έως το σύγχρονο τοπικό πολιτισμό κάθε περιοχής.  
Το Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Πειραιά κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) κ. Βασίλης Κορκίδης, η Πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO και Πρέσβειρα Erasmus  Δρ. Τιτίκα Στασινοπούλου.
Το Φόρουμ αποτέλεσε μία εξαιρετική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, απόψεων και προτάσεων. Οι βάσεις συνεργασίας τέθηκαν και δράσεις για την προώθηση κοινών σχεδίων συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων όλων των δημοτικών αρχών του Συνδέσμου που συμμετείχαν.
Στους υποστηρικτές των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι ελληνικές εταιρείες Ζολώτας, Apivita, ΕΟΣ Σάμου, Cair Ρόδος, η Ελληνο-Γαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» και το Ταχυδρομείο του Λιβάνου. Οι χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν οι εταιρείες BB Energy, Consolidated Contractors Company (CCC), ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και η εταιρεία Tanweer Group.
Στη συνέχεια, οι Δήμαρχοι Ύδρας, Σπετσών, Πάρου, Μυκόνου και Αίγινας θα έχουν την ευκαιρία να υποδεχθούν τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ από διάφορες χώρες στα ιδιαίτερα νησιά τους στο πλαίσιο της πολιτιστικής κρουαζιέρας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος LCCPP τις επόμενες ημέρες. 

Το «Κολλέγιο των Δημάρχων» της Μεσογείου που φιλοξένησε ο Δήμαρχος Αθηναίος κ. Γιώργος Καμίνης στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Από την Υπογραφή της Χάρτας Αξιών του Συνδέσμου

Η κα Maha El-Khalil Chalabi, η κα Ρόδη Κράτσα, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων με Δημάρχους των Μεσογειακών πόλεων από το Λίβανο και την Ελλάδα
Εκδηλώσεις και υποστηρικτές

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->