Home » , , » ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ: Ένας άνθρωπος της τέχνης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ: Ένας άνθρωπος της τέχνης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

MAΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ: Ένας άνθρωπος της τέχνης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων
Γράφει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος
«Ήθος, ταλέντο, ψυχή, αρετή, και θέληση τα «όπλα» του  Μάριου Στρόφαλη  για την διεκδίκηση της Δημαρχίας Αθηνών. Μας έχει συνηθίσει σε δρώμενα υψηλής αισθητικής με την μουσική του, αποκαλύπτοντας κάθε μυστικό σημείο του πολιτισμού μας, με οδηγό το ήθος της τέχνης και δίχως την υποταγή στα οποιαδήποτε συμφέροντα».
Αντέχει  ο πολιτισμός!!! Μόνο που αυτός αντέχει σε τούτον τον τόπο πια, απαντοχή ενός πληγωμένου στον εγωισμό του Λαού. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Όλα τα υπόλοιπα καταρρέουν καθημερινά. Αλλά …από κάπου πρέπει να πιαστούμε για να κολυμπήσουμε μέχρι απέναντι … είναι ο πολιτισμός η σανίδα!!!                                                                            
Και ιδού, εν πλω ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.  Ταξιδιώτης του παντός!!! Ξεχωριστός καλλιτέχνης που έχει βρέξει τα χείλη του στην καλύπτρα της πέτρινης νύχτας… και κρυφά έψαξε τις φωνές αισιοδοξίας, μέσα στη «σκοτεινή» καθαρότητα της μουσικής του, όπου το φαίνεσθε οδεύει εναγώνια προς το είναι.  Ο χρωστήρας του εκτινάσσεται από ένα  καλλιεργημένο εγώ, και πορεύεται στη δύσκολη διασταύρωση με το εμείς… Το δικό του DNA είναι διαποτισμένο από ανθρωπιστικές αξίες
. Ο στόχος του MAΡΙΟΥ ΣΤΡΟΦΑΛΗ και των συνεργατών του δεν είναι η καταγγελία από την οποία έχουμε χορτάσει – είναι η ανάλυση των απλών αληθειών στις οποίες είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε κι από τις οποίες προκύπτουν δημιουργικές προτάσεις: τι πρέπει να γίνει, πώς πρέπει, επιτέλους, να παίξουμε το παιχνίδι όχι σαν ζαβολιάρηδες, αλλά σαν σοβαροί παίκτες.
Για να αλλάξουμε την Ελλάδα, μας είπε, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τη γειτονιά μας και για να αλλάξουμε τη γειτονιά μας θα πρέπει να εγκαταστήσουμε κοινωνικές δομές και να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή. Θα πρέπει να δρομολογήσουμε τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό, εναλλακτικό, οικολογικό μοντέλο.
Έχουμε ιδέες κι αυτό είναι το μεγάλο μας προσόν.
Μας θέλει όλους κοντά του. Να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει. Να σχεδιάσουμε μια πόλη όπως τη φανταζόμαστε!!!.
Το εγχείρημά του λοιπόν έχει στόχο μια εναλλακτική κοινωνία, μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ που έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο.
Που αναπτύσσεται,  που ομορφαίνει , μια κοινωνία με κοινωνικές υποδομές, πράσινο ενταγμένο στη ζωή της γειτονιάς, μια πόλη στην οποία χαίρεσαι να ζεις.
Όποιος όμως κι αν είναι ο στόχος, μέχρι να φτάσεις σε αυτόν, οικοδομείς κάτι που έχει τεράστια αξία. Συναλλάσσεσαι, γνωρίζεσαι καλύτερα με άλλους ανθρώπους, κάνεις παρέα.
Κι όταν κάνεις παρέα γίνεσαι φίλος!!!!!
(«Για τους ανθρώπους ανοίγουμε πορτοπαράθυρα./ για τα πράγματα αγοράζουμε κλειδωνιές»)
 



 

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->