Home » , » Εμπιστευθείτε τις αξίες μας , τις ικανότητές μας και το πρόγραμμά μας. είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά όλα όσα αξίζουν στην ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ!

Εμπιστευθείτε τις αξίες μας , τις ικανότητές μας και το πρόγραμμά μας. είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά όλα όσα αξίζουν στην ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ!


"Εμπιστευθείτε τις αξίες μας , τις ικανότητές μας και το πρόγραμμά μας. είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά όλα
 όσα αξίζουν στην ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ!"
Αγαπητοί φίλοι,

Ίσως ξέρετε, ίσως και να μην ξέρετε πως είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα» που προέκυψε από την διεύρυνση του «Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου» και την ένωση του με άλλες δημιουργικές και επιστημονικές ομάδες και άλλες ομάδες ανήσυχων πολιτών.
Η ανάγκη μου να υπερασπιστώ τις πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες με οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση, αφήνοντας έτσι την ασφάλεια που μου παρείχε η Τεχνόπολη και η παράσταση νίκης του νυν Δημάρχου, μετά τις πολλές σοβαρές διαφωνίες που είχα όσον αφορά την διακυβέρνηση του Δήμου.
Ανακοίνωσα την απόφασή μου στις 2 Φεβρουαρίου στέλνοντας το δελτίο τύπου σε περισσότερους από 500 αποδέκτες των ΜΜΕ. Μάταιο. Κανείς δεν είχε την πρόθεση έστω να ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου. Επί δύο σχεδόν μήνες έκαναν παρέλαση τα ονόματα των υποψηφίων Δημάρχων ακόμα και αυτών που αποχώρησαν, αλλά το δικό μου δεν συμπεριλαμβανόταν ποτέ στην λίστα. Το ίδιο και χειρότερο καθεστώς συνέβει και στις δημοσκοπήσεις.
Η παθογένεια των μέσων και το έλειμμα δημοκρατίας δεν αφορά μονο τα φιλικά ΜΜΕ στον Δήμαρχο. Είδα κατάματα το έλειμμα δημοκρατίας σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δεν ήταν μόνο η Καθημερινή, η ΔΤ ή Νέριτ, το Μέγκα, ο Αντέννα ή το protagon ήταν και η Αυγή ή το tvxs που δεν με ανακοίνωσαν ποτέ. Για να μου δώσουν βήμα ούτε λόγος.
Είδα κατάματα την έλλειψη πολιτικού ήθους από τους προβεβλημένους συστημικούς αντιπάλους υποψηφίους Δημάρχους που εναρμονισμένοι με τα ΜΜΕ έκρυβαν επίσης την υποψηφιότητά την δική μου καθώς και άλλων ανεξαρτήτων υποψηφίων. Με γνώριζαν καλά, γιατί όλοι σχεδόν μου έκαναν την πρόταση να ενσωματώσω την ομάδα μου στον συνδυασμό τους. Όλοι ζήτησαν την πολιτιστική και περιβαλλοντική μας ατζέντα κι εμείς την αφήσαμε ελεύθερη προς πάσα χρήση.
Το δυσάρεστο συμπέρασμά μου είναι πως η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, η ισοπολιτεία δεν υπάρχουν πλέον,  συνολικά η δημοκρατία κατέρρευσε.
Φίλοι μου, μην πλανάστε πως τα κόμματα ή οι εκλεκτοί τους υποψήφιοι έχουν τόση δύναμη πάνω στα ΜΜΕ. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης αποδέχονται τον ρόλο του κομπάρσου που τους δίνουν τα ΜΜΕ και κατ’ επέκταση τα κέντρα της διεθνούς και ντόπιας διαπλοκής. Για την αχυρένια εξουσία ή τις δουλικές εργολαβίες όλο το συστημικό πολιτικό φάσμα ξεπουλάει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αγαπητοί φίλοι, σας ζητώ να στηρίξετε την γενναία προσπάθεια των ανθρώπων που δημιουργήσαμε τα Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα, με στόχο να φέρουμε στο προσκήνιο ένα καινούργιο όραμα που θα συμπαρασύρει τις ζωές μας προς την ευτυχία. Η προσπάθεια μας έγινε πλέον ένας άνισος αγώνας για την δημοκρατία.
Σας ζητώ την πολύτιμη ψήφο σας γιατί με 5000 ψήφους τα Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα θα βρεθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και το όραμα της μεταμόρφωσης που φέρνει ο πολιτισμός μπαίνει σε άμεση εφαρμογή. Έστω και με έναν δημοτικό σύμβουλο θα έχουμε εκπροσώπους σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών του Δήμου, σε διαμερισματικά συμβούλια, δημοτική στέγη, γραμματειακή και γραφειακή υποστήριξη. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, εμείς αυτά τα εργαλεία θα τα αξιοποιήσουμε στο έπακρον, με στόχο την πολιτιστική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη. Εμείς με αυτά τα εργαλεία θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή του σχεδίου μας για την αξιοποίηση της κοινωνικής συμμετοχής.
 Με πολιτισμό, τουρισμό, ανάδειξη του Αθηναϊκού οικοσυστήματος, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τη νέα τριπλή Αθηναϊκή οικονομία των Αθηναϊκών πολιτιστικών δικτύων (δημόσια-ελεύθερη-κοινωνική) μεταμορφώνουμε την Αθήνα. Εμείς μπορούμε. Το αποδεικνύουμε τρία χρόνια τώρα στο Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο με τα  προγράμματα-φεστιβάλ  "κήποι της Αθήνας-Athens gardens festival", "το μικρό Παρίσι των Αθηνών" , "η Πατησίων μας". Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το “Mediterrepolis” και τα «Παναθήναια». Οι άλλοι μπορούν? Εμείς έχουμε την γνώση. Οι άλλοι την έχουν? Εμείς είμαστε εξαρτημένοι μόνο από την κοινωνία. Οι άλλοι είναι εξαρτημένοι από τα κόμματα, τα ΜΜΕ και ότι κρύβεται πίσω από αυτά. Εμείς είμαστε υπερασπιστές των πολιτισμικών αξιών. Οι άλλοι είναι? Γιατί θυσίασαν την δημοκρατία και το δικαίωμα των αντιπάλων τους να έχουν ελευθερία του λόγου? Γιατί θυσίασαν το πολιτικό τους ήθος? Για μερικές ψήφους? Μπορούν αυτοί οι προβεβλημένοι υποψήφιοι να υπηρετήσουν πολιτισμικές αξίες στην πιο κρίσιμη πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική κρίση της Αθήνας? Εμείς την επόμενη μέρα θα ανοίξουμε ολότελα τις πόρτες στην κοινωνία γιατί με την συμμετοχή της μπορούμε να ξανασυνθέσουμε την πόλη μας. Οι άλλοι τι θα κάνουν? Στο παρελθόν συστηματικά έκλειναν τις πόρτες αμέσως μετά τις εκλογές.
Φίλοι Αθηναίοι ... είναι στο χέρι μας οι τύχες των παιδιών μας.

Να είστε πάντα καλά

Μάριος Στρόφαλης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων – Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα







Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->