Home » , » Μάριος Στρόφαλης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων - Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα

Μάριος Στρόφαλης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων - Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα

Μάριος Στρόφαλης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων - Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα
«Μια λαχτάρα φουσκώνει το στήθος του. 
   Ένα δάσος θροΐζει στα μαλλιά του.
Στο μέτωπό του σαν αστέρι η απόφαση.  Κι όλο λάμπει από ανδρεία και καθαρότητα.  Το χέρι του σφιχτά,  μια …ταλαιπωρημένη ΕΛΠΙΔΑ βαστά. 
Είναι ο ΜΑΡΙΟΣ θαρρώ που έρχεται  όπως η Άνοιξη να παραβιάσει τις κλειστές ψυχές σαν παράθυρo και να γεμίσει με νότες τις καρδιές μας»
  Το  «κάτι σαν ποίημα» είναι μια μικρή εισαγωγή πριν απολαύσετε μια μικρή  μα ουσιαστική συνέντευξη  με «λόγια σταράτα» του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΡΟΦΑΛΗ. (Δημήτρης Ζάχος)
 Ποιοι χάνουν την αξιοπιστία τους σ' αυτές τις εκλογές; Στα μάτια τα δικά μου κατ' αρχήν τα ΜΜΕ. Μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας και μεγάλο έλλειμμα αληθινής δημοσιογραφίας ακόμα κι από επιφανείς "έντιμους" δημοσιογράφους. Για κανάλια ουδείς λόγος. Το τελευταίο φαινόμενο είναι ότι δίνω συνεντεύξεις σε καλοπροαίρετους δημοσιογράφους που τελικά απ' ότι συμπεραίνω κόβονται από την αρχισυνταξία και δεν παρουσιάζονται ποτέ. Ακόμα και οι μη συστημικοί προτιμούν να θυσιάσουν το δημοκρατικό τους ένστικτο για να προφυλάξουν τους εκλεκτούς τους. Την αξιοπιστία τους θα χάσουν με τα πρώτα αποτελέσματα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που θεωρούν πως μπορούν να πουλήσουν στο σύστημα την χειραγώγηση της ψήφου του κοινού με την παράσταση νίκης που παρουσιάζουν κάθε τόσο. Άρχισαν ήδη να μαζεύονται σε μερικές περιπτώσεις που νοιώθουν την γελοιοποίηση να πλησιάζει. Π.χ. Κατεβάζουν τα ποσοστά του Καμίνη από 26 σε 19 λες και συνέβη κάτι που τον έριξε. Τις επόμενες μέρες θα τον κατεβάσουν κι άλλο όχι γιατί πέφτει αλλά γιατί τα αρχικά ποσοστά που του δόθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω πως δεν κατηγορώ τον Καμίνη αλλά ότι κρύβεται από πίσω του. Αν δεν ήταν ο Καμίνης θα ήταν κάποιος άλλος στην θέση του. Κατηγορώ όμως όλους εκείνους τους πολιτικούς που ακόμα και
τώρα στηρίζουν την παράδοση του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου στις ορέξεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων διεθνών και εγχώριων. Η συμμαχία πίσω από τον Καμίνη τους εκθέτει. Δημάρ, Ελιά, ότι απέμεινε από το Πασοκ, Χρυσόγελος, Δράση του Σκυλακάκη (του Μάνου και της Ντόρας), Τζήμερος και όλα τα συστημικά ΜΜΕ με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που θησαύρισαν τα τελευταία χρόνια με δουλειές του δημοσίου. Και φυσικά δεν μένει εδώ η ανίερη συμμαχία. Σε ποιον έλαχε η ανάπλαση του Εθνικού κήπου; Στον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ. Ποιος κατά τον Δήμαρχο είναι ο μπροστάρης του πολιτισμού στην Αθήνα; Το ίδρυμα Νιάρχου. Ποιος είναι ο μπροστάρης της αλληλεγγύης; Η εταιρεία του Τζωρτζ Σώρρος. Γι' άλλη μια φορά θα πω πως παραμένω στον δημοκρατικό χώρο εκεί που ήμουν πάντα. Οι προαναφερόμενοι όσο κι αν κάνουν δεκάδες φόρουμ για την αναζωογόνηση της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας ή του μεσαίου χώρου δεν έχουν πια καμία σχέση με την δημοκρατία. Είναι εργαλεία του πιο σκληρού φεουδο-καπιταλισμού που είδε ποτέ αυτός ο τόπος. Έως και ο καπιταλισμός είναι λέξη που δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει. Το άλλοθι τους το φτιάχνουν μόνοι τους και είναι ο φασισμός τον οποίον μάλλον εκ συστήματος πυροδοτούν. Και λέω μάλλον γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι βασιλεύει τόση βλακεία ώστε ένα μόρφωμα του 1% να το υπερπολλαπλασιάζουν σε διψήφιο αγνώστου ύψους ποσοστό μέσα σε λίγα χρόνια. Aυτά για την ώρα.. Καλό μήνα και καλές επιλογές στο δημοκρατικό μας δικαίωμα που πλησιάζει.
 
 

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->