Home » , , , , » «Δρ Λάμπρος Μπαμπαλιούτας», γράφει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος

«Δρ Λάμπρος Μπαμπαλιούτας», γράφει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος

Δρ Λάμπρος Μπαμπαλιούτας
                  Γράφει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος


«Αν η ελευθερία και η ισότητα γεννήθηκαν στη σκέψη κάποιου ανθρώπου, στην πράξη μπορούν  να βρεθούν στη Δημοκρατία, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια ευθύνη για τα κοινά».                                                     -Αριστοτέλης-                                                                                                               
Σ’ αυτήν την εντολή-υποθήκη είμαι σίγουρος ότι πιστεύει  ο Ρουμελιώτης Συνταγματολόγος καθηγητής Λάμπρος Μπαμπαλιούτας. Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου  γράφω λίγα γι’ αυτόν γνωρίζοντας ότι θα θυμώσει. Δεν πειράζει. Είναι ο θυμός του σεμνού.  Μέσα απ’ την πολλών ετών φιλία μας και συνεργασία μας είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω την διαδρομή του σε προσωπικό και επιστημονικό επίπεδο. Τα σπουδαία του άρθρα που φιλοξενήθηκαν στα δικά μας έντυπα και άλλα επιστημονικά περιοδικά έχουν κάνει αίσθηση. Ανήκει στην κατηγορία ανθρώπων που επιδιώκουν το δικό τους καλό, μέσα απ’ το γενικό καλό. Ανήκει σ’ αυτούς που κατευθύνουν την συμπεριφορά τους προς έναν και μοναδικό δρόμο, το δρόμο της αγάπης και του αλτρουισμού. Η αγάπη και ο αλτρουισμός παρακινούν τον άνθρωπο να πράττει το αγαθό και να αποφεύγει το κακό.                                                                                                                            
Έτσι ο Λάμπρος Μπαμπαλιούτας δημιούργησε χαρακτήρα ενάρετο, που γνωρίζει καλά τον εαυτό του, που σέβεται την φύση του, βοηθά τους συνανθρώπους του και αγαπά τον Θεό. Η διδασκαλία του είναι η χαρά των Φοιτητών. Ο λόγος του είναι μύηση στα θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης κατάστασης. Ελευθερία και αναγκαιότητα. Και σ’ αυτό το βιβλίο του μας ενισχύει την άποψη  πως πιστεύει βαθιά στην αρμονική  συνύπαρξη του Λαού και της Ηγεσίας, κάτω απ’ τη σκέπη της αυθεντικής Δημοκρατίας. Στην αυθεντική Δημοκρατία η εξουσία ανήκει στον Λαό και υπηρετεί τον Λαό. Η ηγεσία εκτελεί τις αποφάσεις του Λαού και διασφαλίζει την λειτουργία τους. Ο Δημοκρατικός τρόπος διακυβέρνησης, αφορά όλες τις οργανωτικές οντότητες ενώ όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Έτσι ο Λαός γίνεται η κυρίαρχη δύναμη καθόσουν κάθε πολίτης παίρνει τη ζωή στα χέρια του και συμμετέχει άμεσα στις περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που   Καθήκον κάθε πνευματικού ανθρώπου είναι να ρίχνει φως στο σκοτάδι, να συμβάλει με τα έργα του και τη συμπεριφορά του στη διαμόρφωση ηθικών αντιλήψεων στην κοινωνία, καταπολεμώντας τις προκαταλήψεις του πνεύματος, τα πάθη της ψυχής του και κυρίως αφυπνίζοντας συνειδήσεις πάνω στα σύγχρονα προβλήματα και ανοίγοντας νέους δρόμους καθοδηγώντας και διαφωτίζοντας το κοινωνικό σύνολο.
                                                                                                                     
Αυτό ακριβώς κάνει ο Δρ Λάμπρος Μπαμπαλιούτας με το νέο του βιβλίο, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο Πολίτης.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης - Τόμος Β 
Η δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και η αιρετή περιφέρεια - Νομολογία - Νομοθεσία - Οργανωτικό πλαίσιο. Πρόλογος Ηλία Γ. Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

Συγγραφέας: Μπαμπαλιούτας Λάμπρος
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μία αναγκαία διοικητική, κοινωνική, αλλά και πολιτική πραγματικότητα, με κύριο άξονα το δημότη και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του, αναζητώντας παράλληλα, ως αδήριτη ανάγκη, την πορεία για ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας.
Η αιρετή Περιφέρεια δημιουργήθηκε, προκειμένου να συνδράμει στην βελτίωση της αντιπροσωπευτικότητας, σύμφωνα τη βούληση και τις διακηρύξεις των εκπροσώπων της –τότε- κυβερνητικής πλειοψηφίας. Με τον «Καλλικράτη» δημιουργήθηκε η πολιτική και διοικητική εντύπωση, της δημιουργίας μιας νέας μεταρρύθμισης, η οποία θ’ άλλαζε το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ίσως η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, ν’ αποτελεί την αιτία και την απαρχή για τη θεσμοθέτηση μιας τοπικής αυτοδιοίκησης εγγύτερα προς τον πολίτη, καθώς και του πλήρους διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων της, από τις αντίστοιχες αρμοδιότητες των οργάνων της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης. Γιατί αυτό έχει ανάγκη ο πολίτης, για την βελτίωση της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας.
Σκοπός της παρούσης μελέτης είναι να παρουσιάσει τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», στο επίπεδο της αιρετής Περιφέρειας, σε όλες τις πτυχές και να συνδράμει στη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου με κύριο άξονα τον πολίτη και μόνο.


Δείτε περισσότερα ΕΔΩ:  www.sakkoulas.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->