Home » , , , » Δρώμενα για … Θεούς αλλά και για εκλεκτούς θνητούς!!! (Γράφει ο Δημήτρης Ζάχος)

Δρώμενα για … Θεούς αλλά και για εκλεκτούς θνητούς!!! (Γράφει ο Δημήτρης Ζάχος)

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕΙΟΝ
Δρώμενα για … Θεούς αλλά και για εκλεκτούς θνητούς!!! (Γράφει ο Δημήτρης Ζάχος)
«Σε τούτον τον ευλογημένο, από τη φύση της γης, τόπο τη Μεσόγειο Θάλασσα,  την Ελλάδα, τα Πνεύματα Προγόνων είτε από Τύχη είτε προγραμματισμένα από το Άγνωστό μας Πεπρωμένο “συνομιλούν μυστικά και αφανέρωτα» με όποιον έχει επιλεγεί να διαιωνίσει το Μεγαλείο Πνεύματος και Ψυχής και Αρετής ανθρώπου». 
  
Το "Σπυροπούλειο" πολιτιστικό κέντρο Νέου Ψυχικού και η "ARTWAY" φιλοξένησαν  40 καλλιτέχνες στην έκθεση που οργάνωσαν  από 15 έως 22 Ιανουαρίου 2014.   Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΔΗΣ για άλλη μια φορά μας απέδειξε πως εξακολουθεί να πιστεύει στην ομαδική συνεργασία με όρους την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στο ανέφικτο για να μπορεί να υλοποιεί μέσω του υγιούς ανταγωνισμού στόχους όπως την επικοινωνία μεταξύ των εικαστικών δημιουργών με το κοινό και όχι μόνο.                                                                                        
 Η γνώση και η εμπειρία χρόνων ουσιαστικής ύπαρξης στα καλλιτεχνικά δρώμενα «χρυσοσφράγισαν» μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση. Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΔΗΣ αναδεικνύει την τέχνη ως την κυριότερη δύναμη της φύσης.                      
Έχω χρόνια τώρα παρακολουθήσει και απολαύσει αμέτρητες εκθέσεις καλλιτεχνών. Τελευταία όλο και πιο πολύ πάω να πιστέψω πως οι καλλιτέχνες έχουν υπερφυσικές ικανότητες.                    
 Λες, τα χαρίσματά τους και οι ικανότητές τους έχουν «συμφιλιωθεί» με τον εαυτό τους και τη ζωή. Και μέσα από την τέχνη τους μαθαίνουν τους ανθρώπους να αγαπούν. Η συμφιλίωση και η ελπίδα έχουν έρθει αφού πρώτα συνειδητοποίησαν  πως το αληθινό χάρισμα είναι η ίδια η ζωή και πρέπει αυτοί με την τέχνη τους να την κάνουν πιο όμορφη, να την στολίσουν , για να μπορέσουμε να καταλάβουμε όλοι εμείς βλέποντάς την  πως δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό απ την αγάπη!!!                                                                                                                          
 Απόλαυσα μια καταπληκτική έκθεση 40 ξεχωριστών Δημιουργών. Μια έκθεση που διαπνεόταν από μια αύρα αισιοδοξίας. Ένα μαγικό ταξίδι λίγο μυστικιστικό στον κόσμο των συναισθημάτων των προσδοκιών και της απόλαυσης της ζωής. Τα φλογισμένα χρώματα δημιουργούσαν ένα ζωηρό και έντονο περιβάλλον, στο οποίο ο θεατής καλούνταν να προσδιορίσει την παρουσία του, αφού ολόγυρα ο χώρος αυξομειωνόταν συνεχώς, ενώ την ίδια στιγμή η έλξη των έργων μαγνήτιζε σάρκα και πνεύμα.  
Εντυπωσιακή η κυρία Αφροδίτη Δρακοπούλου-Αργυράκη ως οικοδέσποινα. Λαμπερή, αεικίνητη, πρόθυμη  να εξυπηρετήσει να ενημερώσει με ιδιαίτερη ποιοτική διάθεση.                                                                                                                   
Λίγες ημέρες πριν το τέλος της έκθεσης έγινε με μεγάλη επιτυχία  η παρουσίαση    του εικαστικού-συλλεκτικού Ημερολογίου του Κώστα Ευαγγελάτου. ” Αναδυόμενα μοτίβα / Emerging motifs.”ART- EST, 2014.
Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ART -EST, 2014 περιλαμβάνει 14 πρόσφατα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη με ποικίλα υλικά και τεχνικές που έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Παρίσι καθώς και το θεωρητικό του κείμενο ” Η Τέχνη και ο καλλιτέχνης στην εποχή μας” στην Ελληνική και Αγγλική εκδοχή του
” The Art in our times”. Η γραφίστικη επεξεργασία έγινε με χορηγία της Protogon. Όπως κάθε χρόνο αντίτυπα του θα διανεμηθούν δωρεάν σε Πινακοθήκες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Στην όμορφη εορταστική εκδήλωση στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης εικαστικών μίλησε αρχικά για τον καλλιτέχνη και τη διεθνή του παρουσία ο ιδρυτής της ART WAY Γιώργος Σάρδης και στη συνέχεια ο γνωστός ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς ανέλυσε αισθητικά τα έργα του Ημερολογίου.                  
Το παρών έδωσαν πολλοί εικαστικοί καλλιτέχνες, λογοτέχνες και φιλότεχνοι καθώς και πολλοί Κεφαλονίτες της Αθήνας, που έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και γεύτηκαν και μάντολες από την παραδοσιακή ” Βοσκοπούλα”.
Όλοι ευχήθηκαν καλή, δημιουργική και αισθητική χρονιά!!
Το Ημερολόγιο διατίθεται στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, ισόγειο, Αθήνα.
ART STUDIO EST / LA CHAMBRE
tel: 210 7294259, 6944621286

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την έκθεση:










George Sardis, Αφροδίτη Δρακοπούλου Αργυράκη, Costas Evangelatos και ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Αφροδίτη Δρακοπούλου Αργυράκη Κώστας Ευαγγελάτος και Μαίρη Γκαζιάνη

ΕΡΓΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΤΖΙΤΖΙΡΑ

ΕΡΓΑ ΧΡΥΣΗΊΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ



Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->