Home » , , » Διεθνής εκστρατεία κατά του πατριωτισμού μας, του Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Διεθνής εκστρατεία κατά του πατριωτισμού μας, του Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Διεθνής εκστρατεία κατά του πατριωτισμού μας
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου
 Προϊούσης της παγκοσμιοποίησης και των  συμφερόντων που απορρέουν από  αυτή, οι αξίες του έθνους και  της πατρίδας θεωρούνται ξεπερασμένες. Έτσι, οι εθνικές γιορτές, οι εθνικές  παρελάσεις, τα πατριωτικά τραγούδια, οι σημαιοστολισμοί, τα εθνικά μας σύμβολα υποβαθμίζονται, βεβηλώνονται και απαξιώνονται. Αλλά και η συγγραφή της ιστορίας για μαθητές προσαρμόζεται στο διαμορφωθέν κλίμα και «ερμηνεύεται» αναλόγως.
Μας εκπλήσσει η υποκριτική συμπεριφορά ενίων κονδυλοφόρων και «συμβούλων», υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης, που μας καλούν να αλλάξουμε εθνικά ιδανικά και εθνική ταυτότητα, ενώ κανένας λαός της γης δε δείχνει διατεθειμένος για κάτι τέτοιο. Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν προ ετών τη Σερβία δηλώνοντας ότι αυτό υπαγόρευε το εθνικό τους συμφέρον. Η Αγγλία και η Γαλλία αρνήθηκαν να υπαγάγουν τα πυρηνικά τους όπλα στην ευρωπαϊκή αμυντική οργάνωση, διότι κρίνουν ότι τόσο σοβαρά θέματα τίθενται υπεράνω της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Και η πρόεδρος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αξίες όπως το έθνος και η πατρίδα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
Όταν  παρατηρούμε ότι οι χώρες που  κινούν την παγκοσμιοποίηση κατασκευάζουν  και υποστηρίζουν τεχνητά νέα  έθνη, τότε πώς να δεχθούμε να απεμπολήσουμε τη δική μας εθνική και πατριωτική συνείδηση; Όταν διαβάζουμε το Εθνικό Δόγμα μερικών βαλκανικών χωρών να αναφέρεται σε ανύπαρκτες μειονότητες εντός της χώρας μας, δεν είναι αφέλεια να μιλάμε για άμβλυνση του ελληνικού πατριωτισμού;
Μέσα  στην Ε.Ε. ή την παγκοσμιοποιημένη  διεθνή κοινωνία θα συνυπάρξουν όλα  τα κράτη σαν ένα πολύχρωμο  μωσαϊκό με τις ιδιαιτερότητές τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να εργάζονται με ειλικρίνεια τα κράτη  για να οικοδομήσουν στέρεα τη συνύπαρξή  τους. Επομένως, κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί να μετατρέψει τους λαούς σε πολτό χωρίς εθνική ταυτότητα, θα προσκρούσει στη σθεναρή αντίσταση των λαών με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό.
Οι  Έλληνες είναι αποφασισμένοι  να αντισταθούν. Η δύναμη του Ελληνισμού όπου γης είναι ανυπέρβλητη. Σεμνυνόμεθα για τους Έλληνες του εξωτερικού που είναι περισσότερο Έλληνες. Τα μηνύματα αντίστασης που μας έρχονται είναι ενθαρρυντικά. Στώμεν καλώς, συνέλληνες.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->