Home » , » Βαλεντίνα Ματβιένκο: Εξετάζουμε τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις ως εξαιρετική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής

Βαλεντίνα Ματβιένκο: Εξετάζουμε τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις ως εξαιρετική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής

Η Πρόεδρος της Ρωσικής Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο δήλωσε στα "ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ" και στην Ναταliya Tori: "Σήμερα εξετάζουμε τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις ως εξαιρετική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής και ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη στο σύνολό της. Ελπίδες σε ο,τι αφορά στην ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου συνολικά στην Ευρώπη εναποθέτει η Ρωσία στην προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους".
Η (πανίσχυρη) Ρωσίδα μεταφέρει επενδύσεις.

Πρόσκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφτεί την Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε με την ισχυρή κυρία της Μόσχας, πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο. Από την πλευρά της, η 64χρονη Ματβιένκο, στενή φίλη του Ρώσου προέδρου, de facto επιφορτισμένη με την αποστολή της αποκατάστασης του κλίματος επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδος - Ρωσίας, επέδωσε στον κ. Σαμαρά προσωπικό μήνυμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η κυρία Ματβιένκο, η οποία κατατάσσεται από το «Forbes» ως η 31η μεταξύ των εκατό ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη, ανέφερε πως υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από ρωσικές εταιρίες και εξέφρασε την κατηγορηματική βούληση της ρωσικής κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο αυτές τις επενδύσεις.
Επίσης είπε πως η Gazprom θα συμμετάσχει στον νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, ενώ διατύπωσε τα παράπονά της για τη στάση των Ευρωπαίων. Οπως εξήγησε, η ρωσική εταιρία έχει δραστηριότητα παντού στην Ευρώπη και εκείνοι έχουν πρόβλημα αν η Gazprom έρθει στην Ελλάδα. Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον και για τον ΟΣΕ, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή της για τον αγώνα που κάνουν οι Ελληνες και είπε ότι κατανοεί τις δυσκολίες. Ο πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την τιμή του φυσικού αερίου και η κυρία Ματβιένκο σημείωσε πως υπήρξε άμεση ανταπόκριση, ότι έχουν ήδη γίνει δύο γύροι συνομιλιών και πως μετά τον τρίτο γύρο ελπίζει να υπάρξει συμφωνία.
Η κυρία Ματβιένκο συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς και άλλους αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες. Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ρωσικής Ανω Βουλής είχε επαφές με Ελληνες και Ρώσους εκπροσώπους ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Αthens Hilton.
Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2013 είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εργασίες του Γ’ Ελληνορωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, στο Ζάππειο, με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο  Μεϊμαράκη και η κυρία Ματβιένκο απηύθυνε  χαιρετισμό.
Επίσης στις  17 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της ρωσικής Ανω Βουλής θα πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Αμέσως μετά, το χρυσό μετάλλιο "Ιωάννης Καποδίστριας" από το ομώνυμο Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών έλαβε η πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσίας  Βαλεντίνα Ματβιένκο, κατά τη διάρκεια του 3ου Ελληνορωσικού Φόρουμ, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 185 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας.
Τα "ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ" ήταν εκεί και η δραστήρια συνεργάτης μας ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΟΡΙ απέσπασε απ την κυρία ΒΑΛΕΝΤΊΝΑ ΜΑΤΒΙΕΝΚΟ την παρακάτω δήλωση:
"Σήμερα εξετάζουμε τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις ως εξαιρετική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής και ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη στο σύνολό της. Ελπίδες σε ο,τι αφορά στην ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου συνολικά στην Ευρώπη εναποθέτει η Ρωσία στην προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους".
Στο ελληνορωσικό φόρουμ έδωσαν το παρόν, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της επιστημονικής και επιχειρηματικές κοινότητας αλλά και η πρέσβυς καλής θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε: "Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λοιπόν πρέπει να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που αποδίδουμε στην πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας αλλά και στη δυναμική των ελληνορωσικών σχέσεων. Οι πολιτικές μας σχέσεις είναι άριστες".
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε: "Θέλουμε μια σύγχρονη Ρωσία, μια αναπτυξιακή και ευημερούσα Ρωσία, μια δημοκρατική Ρωσία να παίξει το ρόλο που της αντιστοιχεί στη σταθερότητα και στην ασφάλεια του κόσμου και αυτό το διακηρύσσουμε σε κάθε ευκαιρία και προς κάθε κατεύθυνση".

Nataliya Tori





H ρεπόρτερ μας ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΟΡΙ






Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->