Home » , , » Νικόλας Αντωνίου «Εξυγίανση Λογικής», Εγκαίνια: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Νικόλας Αντωνίου «Εξυγίανση Λογικής», Εγκαίνια: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

 
Νικόλας Αντωνίου   | «Εξυγίανση Λογικής» | Εγκαίνια: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, 20:00
 
 
«Η ασχολία μου με τα εικαστικά και κυρίως με τη ζωγραφική, ξεκίνησε χωρίς πραγματικά να γνωρίζω πού θα με οδηγούσε. Με τη πάροδο του χρόνου η ασχολία αυτή έγινε ανάγκη. Ξοδεύοντας πολύ χρόνο σε αυτό χωρίς να γνωρίζω το γιατί και χωρίς συγκεκριμένους στόχους, απλά με μια αθώα και τυφλή εμπιστοσύνη στη ζωγραφική συνειδητοποίησα πως αυτές οι μικρές αλλά τεράστιες στιγμές ικανοποίησης, ηρεμίας, αλλά και η προσωπική μου εξέλιξη ως άνθρωπος μέσα από την δημιουργική διαδικασία της ζωγραφικής ήταν υπέρ αρκετά για να αφοσιωθώ πλήρως σε αυτό.»

Νικόλας Αντωνίου
εικαστικός
 
«Ο Νικόλας Αντωνίου παρόλο το νεαρό της ηλικίας του φαίνεται να έχει βρει την προσωπική του γραφή και τα έργα του χαρακτηρίζονται από μια κοινή αισθητική. Τα έργα του είναι ρεαλιστικά αλλά τόσο τα πρόσωπα, οι φιγούρες αλλά και τα αντικείμενα μοιάζουν να έχουν παραμορφωθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις η παραμόρφωση οφείλεται αποκλειστικά σε μια υπερβολή της προοπτικής, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η υπερβολή οφείλεται σε υπερμεγέθη ανάπτυξη ορισμένων μερών/μελών του σώματος. Αυτή η επικέντρωση του σε ορισμένα σημεία του σώματος μόνο γίνεται πιο έντονη καθώς ο καλλιτέχνης επιλέγει να κρατήσει κάποια σημεία του έργου σαν απλό σχέδιο ενώ τα υπόλοιπα να τα επεξεργαστεί ζωγραφικά με χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς αντίθετα από αυτό που θα περιμέναμε τα σημεία που είναι ζωγραφισμένα δεν υπερτερούν σε σχέση με τα σημεία που είναι σχεδιασμένα. Αντίθετα τα δύο αυτά διαφορετικά είδη δημιουργούν ένα οργανικά δεμένο σύνολο μέσα σε κάθε ζωγραφικό έργο. Αυτό που σε κερδίζει στα έργα του Νικόλα είναι το ότι έχει κατορθώσει να βρει την ισορροπία μεταξύ του αλλόκοτου και του φυσιολογικού. Έτσι τα έργα ιντρικάρουν τον θεατή ακριβώς επειδή είναι παράξενα χωρίς όμως να γίνονται αποκρουστικά.»
Μαργαρίτα Παρασκευαΐδου
κριτικός τέχνης

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής, στην Ελλάδα, του Νικόλα Αντωνίου με τίτλο «Εξυγίανση Λογικής». Ο Νικόλας Αντωνίου, μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στο ζωγραφικό του κόσμο και να παρακολουθήσουμε ένα διάλογο μεταξύ καλλιτέχνη και καμβά. 
Όπως όλοι οι διάλογοι άλλοτε εξελίσσονται σε έντονο κλίμα και άλλοτε σε ήρεμο, κάποτε η συζήτηση καταλήγει κάπου και κάποτε όχι. Όπως ο καλλιτέχνης βρίσκει την ουσία στη μεταξύ του απόσταση με το τελάρο, έτσι και ο θεατής θα βρει την ουσία στην απόσταση του από το έργο, στον διάλογο δηλαδή που θα αναπτύξει με αυτό που βλέπει. Στόχος του καλλιτέχνη  είναι  το έργο του να επικοινωνήσει με το κοινό.
 
Ο Νικόλας Αντωνίου γεννήθηκε στη Λάρνακα όπου ζει και διατηρεί εικαστικό εργαστήρι. Είναι  απόφοιτος (2012) του 3ου Εικαστικού Εργαστηρίου του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη.  Έχει  λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. 
Επιλεγμένες Εκθέσεις: 
ΑΤΟΜΙΚΕΣ 
2013 «Εξυγίανση Λογικής», αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Αθήνα
2013 πολυχώρος Αποθήκες, Λάρνακα
ΟΜΑΔΙΚΕΣ
2013 «Art for less…», γκαλερί Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη
2012 «Το κουτί της Πανδώρας», κοιτώνες ΚΟΔΡΑ, Θεσσαλονίκη
2012 «ΗΡ Ε ΜΟ», γκαλερί Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη
2012 «Εύμορφος Άνθρωπος», μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
2011 «Εύμορφος Άνθρωπος», αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Αθήνα
2011 «6η Μπιενάλε Φοιτητών», εκθεσιακός χώρος Αττικό Μετρό – Σύνταγμα

Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου έως 19 Οκτωβρίου 2013
 
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού
Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Παλυβού.Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->