Home » , , , » ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤHN ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΒΕΓΓΕΡΑ ΜΕ PERFORMACE ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ TOY ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤHN ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΒΕΓΓΕΡΑ ΜΕ PERFORMACE ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ TOY ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Με την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού φιλοτέχνων, προσωπικοτήτων της τέχνης και των επιστημών, πραγματοποιήθηκε η ετήσια ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ του ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι. Φέτος ο καλλιτέχνης-ποιητής  απήγγειλε το πρώιμο αλληγορικό και συμβολικό ποίημα του ΜΥΘΟΓΡΑΦΗΜΑ, με πρωτότυπη μινιμαλιστική μουσική σύνθεση του Νίκου Γαρμπή- NICOFILIMON. Ο Nicofilimon γνωστός συνθέτης και designer στις μελωδικές η ατονικές μινιμαλιστικές συνθέσεις του χρησιμοποιεί εκτός από το πιάνο και σπάνια μουσικά όργανα. Στην  μουσικοποιητική παράσταση στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου της villa Ροδόπη , με όργανο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού το i-pad του έντυσε με τους ιδιότυπους ήχους του την τολμηρή ποιητική φωνή του Κώστα Ευαγγελάτου, που συγκίνησε αισθητά το κοινό και ως περφόρμερ. 
 Στη συνέχεια το Χοροθέατρο ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ παρουσίασε σε πρεμιέρα τη νέα χορογραφία της Φένιας Αποστόλου, για το περίφημο ιμπρεσσιονιστικό μουσικό πρελούδιο του Claude Debussy  "l'après midi d'un faune" / "Το απομεσήμερο ενός Φαύνου". Η σύγχρονη κινησιολογική γραφή της Φένιας Αποστόλου προσέγγισε την ονειρική ατμόσφαιρα του έργου με έναν τρόπο ελεύθερης  φόρμας στο σκηνικό χώρο, τονίζοντας άλλοτε την αρχαιοελληνική αυθεντικότητα του θέματος και άλλοτε τα χαρακτηριστικά της οντότητας του Φαύνου. Το όνειρο ενσαρκώθηκε με την ένωση του Φαύνου που αντιπροσωπεύει τη συνειδητή δύναμη  και της Νύμφης που αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις του ασυνείδητου...Ο ταλαντούχος χορευτής Ηλίας Μπαγεώργος εντυπωσίασε στο δύσκολο ρόλο του Φαύνου, ενώ η γυμνόστηθη Φένια Αποστόλου στο ρόλο της Νύμφης φόρτισε αισθησιακά την ερωτική ροπή του.
Σε μια μοναδική  και αξέχαστη βραδιά κάτω από το φως της υπέρλαμπρης Αυγουστιάτικης πανσελήνου δεκάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, ήρθαν σε άμεση επαφή με τη δυναμική και φιλελεύθερη σύγχρονη επτανησιακή κουλτούρα.

Ακολούθησε δεξίωση στον κατάφυτο και διακοσμημένο με γλυπτικές κατασκευές κήπο, με γλυκά του κουταλιού και λικέρ από το " Αρμάρι της Νιόβης", πικάντικα εδέσματα από το Stateri, τα παραδοσιακά γλυκά της " Βοσκοπούλας" και βέβαια άφθονο κεφαλλονίτικο κρασί.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ-ΓΑΡΜΠΗ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ-NICOFILIMON, ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ
Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ΦΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Ο ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΣ
Η ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΑΔΑ ΚΑΡΜΙΡΗ-ΣΙΜΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
Ο ΔΡ. ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΤα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->