Home » , , , » Βασιλική Ζαχαράκη: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Βασιλική Ζαχαράκη: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Βασιλική Ζαχαράκη
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ 
Αναλλοίωτη και δυνατή, γεμάτη πάθος και αγάπη συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας παρασέρνει σε υπέροχα δημιουργικά ταξίδια. Το όνειρο, η τελειότητα στη λεπτομέρεια, η αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο φαίνονται πολύ καθαρά στα έργα της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ. Όλα τα στοιχεία αυτά που υπάρχουν στην καλλιτεχνική και ένθετη ψυχή της μακάρι να γινόταν παράδειγμα προς μίμηση στους νεώτερους καλλιτέχνες και όχι μόνο. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε το εργαστήριό της και τα έργα της. Θαυμάσαμε το σπίτι της –υπέροχο …λαογραφικό μουσείο ή εξαίσια πινακοθήκη;-, απολαύσαμε τον καταπληκτικό κήπο της. Όλα αυτά στο πανέμορφο χωριό Άγιος Αιδηψού. «Α ς διαλέξουμε ένα μονοπάτι για να βγούμε επιτέλους απ’ το λήθαργο της καθημερινότητας και να δραπετεύσουμε απ το βασανιστικό ΤΩΡΑ. Το μονοπάτι αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο απ’ το μονοπάτι της τέχνης και της δημιουργίας», μας είπε η καλλιτέχνιδα και συνέχισε: «Με ενθουσιασμό ας ανοίξουμε καινούργιους ορίζοντες!!! Ας δημιουργήσουμε. Η κρυμμένη ομορφιά της ψυχής μας σαν τη δύναμη της άνοιξης να τιναχτεί και να μας τυλίξει, να μας συνεπάρει και να μας μπολιάσει με μια νέα δύναμη»!!!
 Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ δεν πουλά τα έργα της, τα χαρίζει. «Έτσι είναι η γυναίκα μου, μας είπε ο σύζυγός της Θανάσης, είναι άτομο ιδιαίτερο, ξεχωριστό. Πάντα δημιουργεί «σιωπηλά» και φροντίζει να βοηθούν οι πνευματικές και καλλιτεχνικές γνώσεις της. Όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται πιο όμορφη και πιο πλούσια σε ιδέες.» Ειλικρινά μαγευτήκαμε απ΄την καταπληκτική δημιουργό και δεν θέλουμε να κάνουμε κριτική για τις δημιουργίες της. Αυτό το αφήνουμε σε ΣΑΣ. Θέλουμε να δείτε προσεκτικά το καταπληκτικό Φώτο-ρεπορτάζ που ετοιμάσαμε και να βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματά σας. Τελειώνοντας αυτό το υπέροχο εικαστικό ταξίδι θέλουμε να κλείσουμε με το παρακάτω: «Σε μια αληθινά ανθρώπινη κοινωνία, οι πηγές της δημιουργικότητας θα ξεπηδούν από όλο και περισσότερους ανθρώπους, το καλλιτεχνικό βίωμα του κόσμου δεν θα είναι πια προνόμιο, αλλά η κατάσταση του δραστήριου και ελεύθερου ανθρώπου, μια, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, κοινωνική μεγαλοφυΐα!!! 

«Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ» ΈΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Β.Ζ.
  ΒΙΚΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ»

 Το μορφοπλαστικό ιδίωμά της ανελίσσεται από περιγραφικό στην αρχή σε εξπρεσιονιστικό και κυβιστικό ύστερα, διατηρώντας τις μνήμες της βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης. Στις «δικές της» στιγμές, πάντα σχεδιάζει θέματα, τα οποία και επεξεργάζεται με πολύ προσοχή κατόπιν. — στο χώρο της θα βρείς πάμπολλα χαρτάκια σχεδιασμένα με μολύβι. Άρχιζε τα έργα της από το σχέδιο («δεν γίνεται αλλιώς! —πώς; φωτογραφία;!», μας λέει) και το χρώμα. Δεν διστάζει να τροποποιήσει τη σύνθεση, να ξηλώσει ένα κομμάτι ψηφιδωτού, έργου τιτάνιας υπομονής και πνευματικής άσκησης, και να το ξαναδουλέψει από την αρχή. Αυτή είναι η Βίκυ και με ότι καταπιαστεί μεγαλουργεί, γιατί την τέχνη και την τεχνική του ψηφιδωτού της την έμαθε ο Θεός!!!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΨΗΦΙΔΕΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ... ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ

...ΑΝΟΙΞΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΕΡΓΑ.

ΑΜΦΟΡΕΑΣ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ Β.Ζ.


ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ.

Η ΒΡΥΣΗ

ΟΜΟΡΦΙΕΣ
ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ


Ο ΚΗΠΟΣ.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

ΙΔΑΙΤΕΡΗ ΓΩΝΙΑ

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΝΤΩΝΗ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->