Home » , » Εθνικό Συμφέρον και Πατρίδα σήμερα και ο “Εθνισμός” του Τερτσέτη τότε

Εθνικό Συμφέρον και Πατρίδα σήμερα και ο “Εθνισμός” του Τερτσέτη τότε

Εθνικό Συμφέρον και Πατρίδα  σήμερα
και ο “Εθνισμός” του Τερτσέτη τότε
ΓΙΩΡΓΟΥ   ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ 

Το κόμμα να ... ακούει την Πατρίδα. Πότε; Τις ... κρίσιμες Ώρες. Όλες τις  άλλες μπορεί να ... ακούει οτιδήποτε  άλλο την καταστρέφει για να τη θυμηθεί ΜΕΤΑ τη ζημιά. Εθνικό Συμφέρον πάνω από ιδεολογίες. Πότε; Τις κρίσιμες ώρες. Όλες τις άλλες μπορούν οι ιδεολογίες να είναι πάνω από το Εθνικό Συμφέρον και να το ... θυμηθούν ΜΕΤΑ τη ζημιά. Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός ζήτησε από το ... κόμμα να θυμάται την... Πατρίδα τις κρίσιμες ώρες και το Εθνικό Συμφέρον να είναι πάνω από ιδεολογίες ομοίως τις κρίσιμες ώρες.

Αλλά: Τα κόμματα και οι ιδεολογίες έχουν και ... αρχηγούς και υπουργούς  και “στελέχη” και μέλη , ΠΡΙΝ την ζημιά και ο αρχηγός  όταν γίνεται Πρωθυπουργός ακούει την Πατρίδα στις Κρίσιμες Ώρες να του ... λέει, ότι ΜΟΝΟ το ... κόμμα έχει Άξιους , Ικανούς, για οποιοδήποτε “πόστο” ΔΕΚΟ και Οργανισμούς και “θέσεις... κονδυλίων” την... Κρίσιμη Ώρα. Και μάλιστα από αυτούς οι καλύτεροι είναι όσοι από ΠΡΙΝ δούλεψαν στο ... κόμμα για να έρθει η Κρίσιμη Ώρα και ΕΦΕΡΑΝ την Πατρίδα στην Κρίσιμη Ώρα των συμφορών.

Και έτσι, η Πατρίς λέει στον κάθε Πρωθυπουργό  ότι πρέπει το κάθε κόμμα να ... ακούει ότι ΜΟΝΟ όσοι είναι “στο κόμμα” εξακολουθούν να είναι μόνο αυτοί  ικανοί και “φωστήρες για όλα” και στην Κρίσιμη Ώρα ενώ ΟΛΟΙ οι άλλοι : ο “λαός” ο ... οποιοσδήποτε εκτός οποιουδήποτε κόμματος είναι άχρηστος, ανίκανος, ανάξιος για όλα “τα πόστα”, από Υπουργός μέχρι ΔΕΚΟ και Οργανισμούς κάθε επιπέδου ή άλλη θέση ... κονδυλίων... για να υπηρετήσουν το Εθνικό Συμφέρον και την Πατρίδα και τον Λαό. Και έτσι “αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς και άλλος αρχηγός”. Και έτσι ο κάθε Αρχηγός ξαναδιορίζει “από κάποιο κόμμα” τον “κάθε κομματικό” που εξυπηρετεί τους υπολογισμούς του και όλοι οι “εκτός κομμάτων” εξακολουθούν να είναι άχρηστοι και ανάξιοι ,αλλά  ικανοί και άξιοι μόνο να πληρώνουν την ζημιά που έφερε ο κάθε κομματικός που έχει υπάρξει “πιστός” κάποτε ή τώρα σε οποιοδήποτε κατά καιρούς “κόμμα” ή “αρχηγό του” τις πονηρά ήσυχες Ώρες προπαρασκευών της καταστροφικής κρίσιμης ώρας.

Κάπως έτσι για να ξαναγίνεις Υπουργός για την Πατρίδα , ξεχνάνε ότι  έχεις πεί “η Σημαία ένα πανί είναι , τί κι' αν την έχουν κάψει”. Ή γίνεσαι και Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης αν υπηρετείς το Εθνικό Συμφέρον με τη “Σημαία την  πήρε ο αέρας και την πέταξε σε γκρίζες ζώνες του Πελάγους”

Βεβαίως και ο ίδιος ως “εκτός κόμματος λαός- πολίτης” ως “λαός” στηρίζω  την κυβέρνηση κάθε κρίσιμη ώρα  αλλά μόνο “κατ' ανάγκην” κι' όχι γιατί  μου λέει ο κάθε Πρωθυπουργός αυτά που του ... ψιθύρισε  η ...Πατρίς να μου πεί. Και υπομονή έχω ως τον Δεκέμβρη που ίσως η Μέρκελ “κουρέψει” το χρέος, αλλιώς τα χειρότερα για την χώρα μας  με την ίδια ή άλλη Διοίκηση του ... Πρακτορείου των ...  “Εθνικών Συμφερόντων της Πατρίδας μας” μας περιμένουν. Ευτυχώς που ο Πρωθυπουργός  τα περί ... “ωτακουστών και ... βαρηκόων  της... Πατρίδος ΜΟΥ” τα είπε για το ... κόμμα ... το δικό του (που είναι και αρχηγός του) αλλά και των ... άλλων χτυπώντας στο δικό του τοίχο για όλα τα τρωκτικά κάθε κόμματος που “μαζί τα φάγανε” κι΄ άδειασαν τα αμπάρια της Πατρίδας ΠΡΙΝ να έρθει η  ...κρίσιμη ώρα τώρα.

Και ο Τερτσέτης; ( ως γνωστόν ο  Παναγιώτης Τερτσέτης ήταν Δικαστής που ΔΕΝ υπέγραψε την καταδίκη Κολοκοτρώνη).

Ο Τερτσέτης είχε βάλει πάνω από ΟΛΑ τον ... ΕΘΝΙΣΜΟ ΤΟΥ . Δηλαδή ... το Εθνικό Συμφέρον , την Πατρίδα , το Έθνος, το δίκιο, τον Λαό μας . ΟΧΙ το προσωπικό του συμφέρον. Αλλά πότε; Όχι μετά την ... καταστροφή ΤΟΥΣ,ΟΧΙ ΜΕΤΑ τη φθορά και διαφθορά αλλά από ΠΡΙΝ για να μην έρθει η συμφορά, για να αποτρέψει την καταστροφή, ώστε να μη χρειάζεται μόνο να δικαιολογείται μετά για την ... πρότερη αμνησία των Αρχών και Αξιών τής Ζωής.

Όταν, λοιπόν, είχε (όχι πάνω στο ... τραπέζι το πιστόλι , αλλά ) στην πλάτη  του για να ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ την ΚΑΤΑΔΙΚΗ του Κολοκοτρώνη ΔΕΝ ΤΗΝ υπέγραψε. Αρνήθηκε. 

Όταν  ΜΕΤΑ ,που έγινε η δίκη του , ο Τερτσέτης κατηγορούμενος ότι δήθεν ΔΕΝ δίκασε σωστά  και ότι έπρεπε να είχε καταδικάσει  τον Κολοκοτρώνη , “απολογούμενος”  δεν τα “άλλαξε” και είπε ότι  τώρα θα ... υπέγραφε... αλλά  πέραν της ΝΟΜΙΚΗΣ ανάλυσης για την υπόθεση , είπε στον δικαστή του:

ΕΓΩ έχω “κάτι” που ΕΣΥ δεν  έχεις.

ΕΓΩ έχω πάνω απ' όλα τον ΕΘΝΙΣΜΟ  ΜΟΥ.

Δηλαδή , εάν δεν τον κατηγορήσουμε  σήμερα για “εθνικιστή” πάνω απ' όλα είχε το Εθνικό Συμφέρον , την  Πατρίδα , το Έθνος , τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του ΕΘΝΟΥΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ,το ΔΙΚΗΟ και τον ΛΑΟ ΜΑΣ, αλλά πότε;  ΠΡΙΝ την ... καταδίκη Κολοκοτρώνη ΠΡΙΝ τη ζημιά. Με γνώμονα τον ΕΘΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , για να μην έρθει η συμφορά για να μη γίνει η ζημιά και ΟΧΙ μετά την καταστροφή του Κολοκοτρώνη και της Πατρίδας για να δικαιολογήσει την ΕΝΟΧΗ  ΤΟΥ  για τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ στην καταστροφή του ΕΘΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ και την επικράτηση του ευτελισμού ΟΛΩΝ.

 Στον... καιρό μας ΠΡΩΤΑ καταστρέφουμε  και ΜΕΤΑ θυμόμαστε να ρωτήσουμε  την...Πατρίδα... και να πούμε στο κόμμα ΜΑΣ να την ακούει (μόνο)σε κρίσιμες ώρες. Και βεβαίως καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και Αρχηγός Κόμματός του να θυμίσει και σε κάθε κόμμα χτυπώντας τον τοίχο σε όλα τα “κομματικά τρωκτικά που μαζί τα φάγανε” ... την Πατρίδα και το ... Εθνικό Συμφέρον μετά την ΖΗΜΙΑ που έφεραν οι “εντός κόμματος” σε τούτη την Πατρίδα ΜΑΣ. Για να πληρώνουμε όμως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και οι ... εκτός κόμματος “που ΔΕΝ έβαλαν δάχτυλο στο μέλι” εναντίον  του... Εθνικού Συμφέροντος που “οι εντός” το είχαν κάνει ΜΟΝΟ κομματικό και “αρχηγοεξυπηρετικό συμφέρον” για να ρθουν οι Κρίσιμες Ώρες για τον Λαό, το Έθνος. Στην Πατρίδα των Ελλήνων ΝΕΩΝ μεταναστών που ΦΕΥΓΟΥΝ. Χωρίς ένα ΣΥΓΝΩΜΗ από όσους  ΕΔΙΩΞΑΝ Νέους από τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Πατρίδα , την δική τους ΕΛΛΑΔΑ.

Την ... “νέα Ελλάδα” ... αγνώστου όμως  περιεχομένου... και λοιπόν χαρακτηριστικών της και τη παντοτινή των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και των πολιτικών αποτυχιών . Την Ελλάδα  μιας νέας  “Δημοκρατίας” όπου 300 της Βουλής εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μόνο 200 δεν είναι αρκετοί να την καταστρέψουν χρειάζονται οπωσδήποτε 300. Και βέβαια έχουν ΚΑΙ οι 300 “κόμμα και λίστα” και ο Πρωθυπουργός έκρινε αναγκαίο να  πει : το κόμμα να θυμάται την Πατρίδα .Βεβαίως και οι εντός Βουλής και οι εντός Κυβέρνησης έχουν και κόμμα και ... λίστα. Σε μένα ως ΕΚΤΟΣ κόμματος “λαό” δεν μου χρειάζεται κανένας “κομματικός καθοδηγητής” να μου θυμίσει την... Πατρίδα ΜΟΥ, και το Εθνικό Συμφέρον.  Για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν τα ... θυμάμαι μόνο τις ... κρίσιμες ώρες του κάθε Πρωθυπουργού μας, αλλά και τις.... άλλες δεν τα ξεχνώ.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->