Home » , , » Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος: Η τελευταία έκθεση του καλοκαιριού με τίτλο Rem Brand Name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος: Η τελευταία έκθεση του καλοκαιριού με τίτλο Rem Brand Name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


REM BRAND NAME - Η γνησιότητα του καλλιτέχνη
Ένα  επιτοίχιο παιχνίδι τέχνης Εγκαίνια: 3 Ιουλίου, 20:00
Διάρκεια: 3 Ιουλίου – 7 Αυγούστου 2013Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος μας καλεί να παίξουμε σε μία επιτοίχια art-monopoli. Στην τελευταία έκθεση του καλοκαιριού με τίτλο “Rem Brand Name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη” καλούμαστε να αποκτήσουμε ένα έργο τέχνης δίνοντας, γιατί όχι, έστω και  5 ευρώ!Η έκθεση αυτή είναι ένα νέο εικαστικό project των φοιτητών του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και βασίστηκε σε μια ιδέα του Γαβριήλ Φτελκόπουλου.
Η έκθεση γίνεται παράλληλα  και στη γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη(25/6-5/8),  δίνοντας την ευκαιρία το παιχνίδι να δικτυωθεί.

Το φιλότεχνο κοινό καθώς  εισέρχεται στο χώρο της γκαλερί θα βλέπει κρεμασμένο ένα ομοίωμα του πορτραίτου του Ρέμπραντ (αυτοπορτραίτο με τραγιάσκα) να δεσπόζει στο χώρο. Τα υπόλοιπα έργα τα οποία έχουν δημιουργήσει 60 καλλιτέχνες θα βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, ένα ιδιότυπο ντεπό, μια τράπεζα φύλαξης έργων τέχνης .

Οι όροι για αυτό το επιτοίχιο  παιχνίδι της art-monopoli λειτουργούν ως εξής:

Ο καθένας από εμάς μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του και να κερδίσει ένα έργο πιθανά με ελάχιστα χρήματα.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πλειοδοτήσει για κάθε ένα από τα έργα αγοράζοντας ΦΗΜΕΣ (κόστους 5€ η μία) και στη συνέχεια να τοποθετήσει το έργο σε θέση επιλογής του σε σχέση με το πορτραίτο του Ρέμπραντ, δίνοντας του ιδιαίτερη αξία.

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του (οι τιμές των έργων είναι ιδιαίτερα προσιτές).

Ο επισκέπτης που θα αποκτήσει ένα έργο αγοράζοντάς το στην προκαθορισμένη τιμή, θα έχει επίσης το δικαίωμα και την ευκαιρία να επιλέξει και να αγοράσει και άλλα έργα στα 2/3 της προκαθορισμένης τιμής τους.

 Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες ΦΗΜΕΣ από άλλους ενδιαφερόμενους, εκείνοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις πλειοδοτήσεις τους (ΦΗΜΕΣ) σε άλλα έργα.

Τρεις γνωστοί ιστορικοί τέχνης, ο Μάνος Στεφανίδης, η Λουίζα Καραπιδάκη και ο Γιώργος Δάβος θα επισημάνουν πριν το άνοιγμα της έκθεσης τα έργα της προτίμησής τους.


 Στο τέλος της έκθεσης στις  7 Αυγούστου  όλα τα έργα τα οποία δεν πωλήθηκαν στην προκαθορισμένη τους  αξία θα κληρωθούν ένα ένα μεταξύ εκείνων που έχουν αγοράσει ΦΗΜΕΣ για αυτά, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον τυχερό να αποκτήσει ένα έργο πιθανά και με 5€. Όσες περισσότερες ΦΗΜΕΣ δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει.
Η κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet από το site του Τεχνοχώρου.

 Ο Χάρης Κοντοσφύρης υπεύθυνος καθηγητής του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας γράφει σχετικά:

«Με αφορμή το αυτοπορτραίτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνήσουμε στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην  εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης. Η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει; Παραμένει ανάρμοστη ως προς τον καλλιτέχνη;  Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό;»

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγελική Παπαμιχαήλ, Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Αικατερίνη Τουρτουρά, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Αμαλία Παπαδοπούλου, Ανδριάνα Μαλτέζου, Ανδρομάχη- Άννα Ανδρέου, Άννα-Μαρία Σαμαρά, Αφροδίτη Γκρίζη, Αχιλλέας Ζάζος,  Βαρβάρα Μυστίλογλου, Βασίλης Καβουρίδης, Βασιλική Μπουρμά, Βασιλική Περικλείδου, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Γιωργία Δαμιανού, Γιώργος Κεβρεκίδης, Γιώργος Πανταζής, Δήμητρα ΜπαΪρακτάρη, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Ειρήνη Ολυμπίου, Ειρήνη Φουντουραδάκη, Ελένη Γεωργίου- Σαρλικιώτη, Ελένη Μανουσαρίδου, Ελωίζος Θεμιστοκλέους, Έρη Αγρίου, Ευαγγελία Αθανασιάδου, Ευαγγελία Καραστέργιου, Ευαγγελία Μενούνος, Ευαγγελία Τηγανίτα,  Θεώνη, Θωμάς Μακινατζής, Κωνσταντίνος Μήτσος, Μάγδα Χριστοπούλου, Μαρία Δημοπούλου, Μαρία Θεοφίλου, Μαρία Τεντζογλίδου, Μίνα Κουζούνη, Νέλη Ρίζου, Όλγα Μπογδάνου, Παναγιώτα Καρβουνιάρη, Σοφία Αντωνακάκη, Στέλλα-Μαρία Κατσαμπέκη, Φωτεινή Τζέλη, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Δημητριάδης, Χρήστος Ιωαννίδης, Χριστιάνα Γαροφαλίδου,  Χριστίνα Παπαγρηγορίου, Χριστίνα Τζάνη, Χρυσούλα Ξυνέλη.

 Μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο έργο του Rembrandt στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://www.rembrandtpainting.net/slf_prtrts/gorget.htm

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, 20:00

Διάρκεια Έκθεσης:  3 Ιουλίου έως  7 Αυγούστου 2013

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:30 – 15:00 & 18.00 – 21:00

Τετάρτη, Σάββατο: 11:30 – 15:00

Κυριακή, Δευτέρα: κλειστά ή  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβούΑίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη

Τηλέφωνο 211 182 38 18
Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->