Home » , » «Μήπως ασχημονώ;;;» Γράφει ο Δημήτρης Α. Χίλιος (Συγγραφέας)

«Μήπως ασχημονώ;;;» Γράφει ο Δημήτρης Α. Χίλιος (Συγγραφέας)



"Μήπως ασχημονώ";;;

Γράφει ο Δημήτρης Α. Χίλιος (Συγγραφέας)
Τι να πούμε και μεις τα δημόσια υπάλληλα! Όλα καλά, πολύ καλά. Αφού έβαλα μπριάμ στο φούρνο & λίγο έλειψε να μου καεί από την συγκίνηση. Κάτι η τρελή χαρά, κάτι τα τηλεφωνήματα των πανηγυρισμών, στο τσακ το πρόκαμα.
Με ενθουσίασε ο ανασχηματισμός, δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου. Εκεί που άκουσα τα ονόματα της Φώφης, του Άδωνη, του Μιχάλη, ρίγησα. Ως πρώτη αντίδραση άρπαξα το μεγάλο βάζο με τη μερέντα κι ένα κουτάλι της σούπας, κατόπιν επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις και πήρα κουταλάκι του γλυκού. Τέτοιος ήταν ο ενθουσίασμός και το τρελό το κέφι. Τα νέα πρόσωπα, η ελπίδα που κουβαλάνε, εκείνο το σούρσιμο που κάνουν στην ανάπτυξη, από το μαλλί μας τήνε φέρνουν να κατσικωθεί ανάμεσά μας και να μας... αναπτύξει.
Ιδίως εκεί που άκουσα το παρασκήνιο για την αντιπροεδρία που "δικαιούτο" ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά μετά μας διαβεβαίωσε πως ο ίδιος δεν το ζήτησε ποτέ παρά μόνο ο απλός λαός, κάποιοι ανώνυμοι κύκλοι εξέφρασαν ένα αίτημα, έκεί έλιωσα. Είπα να ασχημονίσω έτσι για συμπαράσταση, είχα φάει και κάτι φουσκωτικά, αλλά συγκρατήθηκα. Δεν είναι πρέπον είπα.
Τι άλλο να κάμω, ο δόλιος ο πολίτης; Είμαστε και μισθωτοί, δεν μας παίρνει για πολλά. Ευτυχώς έχουμε τις ελπίδες μας στην διάδοχο κατάσταση που ετοιμάζεται πυρετωδώς. Μαθαίνει. Από βδομάδα θα κάτσω να μελετίσω τις προτάσεις τους, έτσι να είμαι κι εγώ έτοιμος να υποδεχτώ τις αλλαγές που τεκταίνονται. Πληροφορίες πως είναι ανεμογκάστρι διαψεύδονται ως κακόβουλες, έτσι να κάνει μια ο Αλέξης, να αρπάξει αλαμπρατσέτα τον Καμμένο και τον κυρ' Φώτη, μια απλωτή θα κάμουν και θα μας σώσουν, θα μας περάσουν στην απέναντι ακτή. Έχω εμπιστοσύνη στις προτάσεις της αριστεράς. Δοκιμασμένα πράγματα. Έτσι να βγάλει μια τους συνδικαλιστές στον δρόμο, χέστηκαν οι δανειστές μας.
Αλλά σταθείτε καλά μου, επειδή δεν έχω και τόσο κοντή μνήμη πια. Έχουμε κυβέρνηση Ν.Δ. και Πασόκ; Σωστά ακούω; Δεν έχω παραισθήσεις; Δεν μου έριξαν κάτι το πρωί στον καφέ εκεί στην παραλία; Σίγουρο; Μην με πείραξε ο ήλιος;
Άκουγα την Όγλα Τρέμη με τον Πρετεντέρη απόψε καυλωμένους από χαρά (συγγνώμη κιόλας) και παραξενεύτηκα κατ' αρχήν, άργησα να το χωνέψω. Αμ ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος; Θαρρείς για χάρη του έγινε το όλο εγχείρημα. Έτσι, να χαμογελάσει το πικραμένο χειλάκι του Ιορδάνη. Να δει τους μισούς βουλευτές του Πασόκ στην κυβέρνηση.
Ποια παροιμία; "Τα αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι"; Ελάτε, ελάτε, το MEGA μια χαρά τις είδε τις εξελίξεις. Με τον ασθενή να δούμε τι θα γίνει...

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->