Home » , » Ελάτε να παίξουμε σε μία επιτοίχια art-monopoli.

Ελάτε να παίξουμε σε μία επιτοίχια art-monopoli.

Ελάτε να παίξουμε σε μία επιτοίχια art-monopoli.
Rem brand name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη | 3ργαστήριο ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας |   Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, 20:00
Στην τελευταία έκθεση του καλοκαιριού με τίτλο “Rem Brand Name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη” καλούμαστε να αποκτήσουμε ένα έργο τέχνης δίνοντας, γιατί όχι, έστω και  5 ευρώ!
Η έκθεση αυτή είναι το νέο εικαστικό project των φοιτητών του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και βασίστηκε σε μια ιδέα του Γαβριήλ Φτελκόπουλου.
Το φιλότεχνο κοινό καθώς  εισέρχεται στο χώρο της γκαλερί θα βλέπει κρεμασμένο ένα ομοίωμα του πορτραίτου του Rembrandt (αυτοπορτραίτο με τραγιάσκα) να δεσπόζει στο χώρο. Τα υπόλοιπα έργα τα οποία έχουν δημιουργήσει 60 καλλιτέχνες θα βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, ένα ιδιότυπο ντεπό, μια τράπεζα φύλαξης έργων τέχνης.

Οι όροι για αυτό το επιτοίχιο  παιχνίδι της art-monopoli λειτουργούν ως εξής:
Ο καθένας από εμάς μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του και να κερδίσει ένα έργο πιθανά με ελάχιστα χρήματα.

·         Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διεκδικήσει ένα ή περισσότερα έργα τοποθετώντας ψήφους του σε αυτό όσες φορές θέλει.
·         Κάθε ψήφος ισοδυναμεί με ένα λαχνό τον οποίο αγοράζει 5 € και ονομάζεται ΦΗΜΗ.
·         Αγοράζοντας ΦΗΜΕΣ για ένα ή περισσότερα έργα καλείται να τοποθετήσει το έργο ή τα έργα αυτά σε θέση επιλογής του σε σχέση με το πορτραίτο του Rembrandt, δίνοντας του ιδιαίτερη αξία.
·         Όλα τα έργα μπορούν να αποκτηθούν ανά πάσα στιγμή του παιχνιδιού στην προκαθορισμένη τους αξία (οι τιμές των έργων θα είναι ιδιαίτερα προσιτές).
·         Όσοι αγοράσουν έργα την προκαθορισμένη τιμή αυτόματα αποκτούν το δικαίωμα και την ευκαιρία να επιλέξουν και να αγοράσουν και άλλα έργα στα 2/3 της προκαθορισμένης τιμής τους.
·         Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική-προκαθορισμένη του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες ΦΗΜΕΣ από άλλους ενδιαφερόμενους, εκείνοι καλούνται να μεταφέρουν τις πλειοδοτήσεις τους (ΦΗΜΕΣ) σε άλλα έργα.
·         Στο τέλος της έκθεσης στις  7 Αυγούστου  όλα τα έργα τα οποία δεν πωλήθηκαν στην προκαθορισμένη τους  αξία θα κληρωθούν ένα ένα μεταξύ εκείνων που έχουν αγοράσει ΦΗΜΕΣ για αυτά, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον τυχερό να αποκτήσει ένα έργο πιθανά και με 5€. Όσες περισσότερες ΦΗΜΕΣ δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει.
Η κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet από το site του Τεχνοχώρου.

Τρεις γνωστοί ιστορικοί τέχνης, ο Μάνος Στεφανίδης, η Λουίζα Καραπιδάκη και ο Γιώργος Δάβος θα επισημάνουν πριν το άνοιγμα της έκθεσης τα έργα της προτίμησής τους δίνοντας έτσι ΦΗΜΕΣ στα έργα αυτά.

Ο Χάρης Κοντοσφύρης υπεύθυνος καθηγητής του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας γράφει σχετικά:
«Με αφορμή το αυτοπορτραίτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνήσουμε στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην  εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης. Η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει; Παραμένει ανάρμοστη ως προς τον καλλιτέχνη;  Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό;»

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έρη Αγρίου, Ευαγγελία Αθανασιάδου, Ανδρομάχη- Άννα Ανδρέου, Σοφία Αντωνακάκη, Χριστιάνα Γαροφαλίδου, Ελένη Γεωργίου- Σαρλικιώτη, Αφροδίτη Γκρίζη, Γιωργία Δαμιανού, Χρήστος Δημητριάδης, Μαρία Δημοπούλου, Αχιλλέας Ζάζος, Ελωίζος Θεμιστοκλέους, Μαρία Θεοφίλου, Θεώνη, Χρήστος Ιωαννίδης, Βασίλης Καβουρίδης, Ευαγγελία Καραστέργιου, Παναγιώτα Καρβουνιάρη, Στέλλα-Μαρία Κατσαμπέκη, Γιώργος Κεβρεκίδης, Μίνα Κουζούνη, Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Θωμάς Μακινατζής, Ανδριάνα Μαλτέζου, Ελένη Μανουσαρίδου, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Ευαγγελία Μενούνος, Κωνσταντίνος Μήτσος, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Δήμητρα ΜπαΪρακτάρη, Όλγα Μπογδάνου, Βασιλική Μπουρμά, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Χρυσούλα Ξυνέλη, Ειρήνη Ολυμπίου, Γιώργος Πανταζής, Χριστίνα Παπαγρηγορίου, Αμαλία Παπαδοπούλου, Αγγελική Παπαμιχαήλ, Βασιλική Περικλείδου, Νέλη Ρίζου, Άννα-Μαρία Σαμαρά, Μαρία Τεντζογλίδου, Χριστίνα Τζάνη, Φωτεινή Τζέλη, Ευαγγελία Τηγανίτα,  Αικατερίνη Τουρτουρά, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Ειρήνη Φουντουραδάκη, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Μάγδα Χριστοπούλου.

Μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο έργο του Rembrandt στον ακόλουθο σύνδεσμο 

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->