Home » , , , » Βιβλιοπαρουσίαση: «Η γη που γεννήθηκε ο Έλληνας – η ιστορία της βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η γη που γεννήθηκε ο Έλληνας – η ιστορία της βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού»


Δ.Καρέλης-Θ. Αποστολόπουλος- Κ. Γιαννακοπούλου, Ν. Τολιοπούλου, Δ. Ζάχος, Ι. Τράντας
Πίστεψε και πιστεύει ο συγγραφέας του Βιβλίου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ πως η μνήμη τρέφει το πνεύμα του ανθρώπου. Η ιστορία το πνεύμα των λαών και για δέκα σχεδόν χρόνια έγραφε ιστορία!!!                                     Μια ιστορία πλούσια και ζηλευτή που ο δικός του και δικός μας τόπος έχει!                                                                                                                                  Ο λόγος του απλός, λιτός, αυθόρμητος, αφτιασίδωτος, άμεσος. Που κάτω απ τη φαινομενική του απλότητα κουβαλάει το βαρύ του φορτίο. Ευδιάκριτη καλολογία η εκφραστική του. Έχει ύφος η γραφή του και η πηγή του έχει δικό της ολοκάθαρο νερό. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα απ το θεματολογικό  πλούτο και αφέθηκα στο παιχνίδι του μύθου με την πραγματικότητα.                                                                                                                            Ο συγγραφέας αισθανόταν ότι έπρεπε να γράψει γι΄αυτά που τον καίγανε, τον αιώνιο  αγώνα για τη ζωή, την αγάπη για τον τόπο μας και την πατρίδα μας γενικότερα.                                                                            
Πίστεψε και πιστεύει πως δεν γράφτηκε λόγος πιο σωστός, πιο ταιριασμένη εικόνα απ’ αυτή που βρήκε ο Σολωμός για να πει του νέου Ελληνισμού το Θαύμα: «Απ τα κόκαλα βγαλμένη…»                                     Ακαταμέτρητα, χιλιάδες  - μυριάδες κόκαλα –ιερά των Ελλήνων Κόκαλα- στρώθηκαν και λίπαναν το φτωχό Ελληνικό χώμα, για να βασταχτεί στη ζωή,  Ζωή Ελληνική, Φυλή Ελληνική, Ελληνισμός. Κι από το άσαρκο το σκελεθρωμένο σώμα , από τούτα τα κόκαλα φύτρωσε, βγήκε, άνθισε ο καινούργιος Ελληνισμός, ο δικός μας Ελληνισμός, που έφτιασε το 21, το 1912, το 1940!!!
 Διαβάζοντας το βιβλίο του Δημήτρη Καρέλη πολύ εύκολα θα γίνει αντιληπτό, ότι στα χώματα που πάτησε ο γενάρχης μας Έλληνας, στα δικά μας χώματα δεν παίζεται μόνο η δικιά μας ελευθερία, η δικιά μας τιμή, η δικιά μας αξιοπρέπεια. Στα χώματά μας παίζεται η τιμή, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Και εμείς οι Ρουμελιώτες, εμείς οι Έλληνες, είμαστε θεματοφύλακες και φύλακες αυτών των μεγάλων αξιών, αυτών των ευγενών ιδανικών, που ανήκουν σε μας και σ’ όλο τον κόσμο.  Γι’ αυτό και η ευθύνη μας είναι τρανή!!!   
  Θέλω να πιστεύω και το εύχομαι το βιβλίο αυτό να χρησιμεύσει στο ελάχιστο στη συνειδητοποίηση των αρετών αλλά και των ελαττωμάτων του Λαού μας.   
     
Δημήτρης Ζάχος





Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-Δ.ΖΑΧΟΣ-Ι.ΤΡΑΝΤΑΣ


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->