Home » , » «Η Δύναμη της Πίστης»: Έκθεση Ρώσων - Ουκρανών και Ελλήνων εικαστικών (29 Μαΐου έως 10 Ιουνίου)

«Η Δύναμη της Πίστης»: Έκθεση Ρώσων - Ουκρανών και Ελλήνων εικαστικών (29 Μαΐου έως 10 Ιουνίου)


«Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»
ΕΚΘΕΣΗ ΡΩΣΩΝ-ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (29 Μαΐου έως 10 Ιουνίου)

Με προσέλευση σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης , της επιστήμης, των γραμμάτων και της εκκλησίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια με μεγάλη επιτυχία στην galleri «ΗΩΣ –ΕΟS» (οδός ΧΕΥΔΕΝ 38 Αθήνα). Την οργάνωση έκανε ο εξαίρετος Ξενοφών Λαμπράκης (πρόεδρος της «ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΕ»). Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής ομοσπονδίας στην Αθήνα καθώς και την βοήθεια του συνδέσμου Ρωσοελληνικής φιλίας. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας το περιοδικό μας «ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ» και η διαδικτυακή εφημερίδα “lamia times”. Μέγας χορηγός ο Δρ Νίκος Μπογονικολός Πρόεδρος της «ARATOS Technologies S. A, καθώς και οι «ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΗΤΡΑΚΟΥ». Η ορθόδοξη τέχνη και η παράδοσή της απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα. «Η τέχνη είναι προσευχή που βασίζεται στην αυτογνωσία, ενώ το έργο τέχνης είναι μια πετυχημένη προσευχή που έχει καταγραφεί πάνω στο υλικό, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η συνάντηση ή ο διάλογος με τον Θεό.» ( μας δήλωσε ο κύριος Ξενοφών Λαμπράκης) «Η βαθύτατη αμοιβαία διείσδυση των ιστορικών και πολιτιστικών στρωμάτων της ενιαίας παράδοσης των δύο λαών μας δείχνει ανάγλυφα στην ανθρωπότητα τον δρόμο και την ίδια την δυνατότητα να επιλύσει τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις των ημερών μας.» (ιερέας π. Αλεξάντρ Νοσέβιτς) «Πάντα Ρωσία και Ελλάδα θα είναι σφιχτά δεμένες με την ευαισθησία των Λαών μας για όσα απ την παράδοση έχουμε κληρονομήσει και δεν θα απουσιάσει ποτέ η δημιουργική αναζήτηση αρμονικών συσχετισμών μεταξύ της προόδου και της προσήλωσης στα ιδεώδη των γονιών μας.» (καλλιτέχνης Natalia Tori Ilchenko) Λίγο πριν αναχωρήσει από την έκθεση προλάβαμε και πήραμε μια δήλωση απ τον γνωστό εικαστικό και θεωρητικό τέχνης –Διεθνής ακτινοβολούσα προσωπικότητα- Κώστα Ευαγγελάτο. «Συμμετέχω στην έκθεση με το έργο μου " Άγγελος στον Λυκαβηττό". Φόντο της σύνθεσης μου ο πνευματικός Λόφος της σύγχρονης Αθήνας, με το εκκλησάκι σύμβολο της Ορθοδοξίας, ενώ η όμορφη αγγελική μορφή ατενίζει αριστερά με αισιοδοξία.» Η Αγιογράφος και ζωγράφος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ που συμμετέχει με δυο έργα της στην έκθεση μα ς είπε: « Είναι μια θαυμάσια έκθεση. Δύσκολη η αγιογραφία. Το κατ’ εξοχή χαρακτηριστικό της πρέπει να είναι το χρώμα. Ζωντανό πηγαίο και δυνατό. Ο καλλιτέχνης πρέπει να χρησιμοποιεί καθαρά χρώματα να τα δαμάζει και να τα διατάσει σε αρμονικούς συνδυασμούς. Η καθαρότητα και η δύναμη του χρώματος δίνουν στις εικόνες μια ατμόσφαιρα πανηγυρική και δοξολογική! Αυτό βλέπω εγώ σ’ αυτήν την σπουδαία έκθεση σήμερα.» Τέλος, η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ μας είπε την άποψή της για την έκθεση: «Ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με θρησκευτική θεματολογία. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, να παρακολουθήσει την εικαστική πορεία της «Δύναμης της Πίστης» τόσο στον άξονα Ανατολή-Δύση όσο και στον άξονα Πίστη-Τέχνη.
Διαχρονικά υπήρξε χαρακτηριστική η επίδραση των θεμελιακών αρχών της βυζαντινής ζωγραφικής στο έργο καλλιτεχνών στην νεότερη τέχνη, καθώς και στην διαμόρφωση των σύγχρονων εικαστικών ρευμάτων. Η αγιογραφία εκφράζει κυρίως το βάθος της χριστιανικής κοσμοθεωρίας.
Τα περισσότερα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, έχουν έντονη χρωματική κλίμακα, γεωμετρικά μοτίβα, στερεοτυπικούς όγκους και μετωπική διάταξη των μορφών.»

Η διάσημη SOPRANO ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΛΑΚΗ μάγεψε τους παρευρισκομένους με άριες και τραγούδια απ το Ρωσικό και διεθνές ρεπερτόριο. Στο πιάνο η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΖΑΝΤΡΕΪΚΟ ΕΛΕΝΑ-ΙΛΤΣΕΝΚΟ ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΟΡΙ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΚΑΔΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΑΡΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΟΛΔΟΥΡΜΙΔΗ ΝΙΚΙΑ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ-ΚΥΡΙΛΩΦ ΑΛΕΞΕΪ-ΜΑΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΒΑΝ-ΜΑΥΡΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ-ΠΑΝΤΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ-ΠΕΤΡΟΒΑ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΣΙΔΕΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ-ΤΣΙΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

(Δημήτρης Ζάχος για: «ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ», Lamiatimes.gr , eftheia.gr, «Βραδινή», «Καθημερινή»)














Δ,ΖΑΧΟΣ-Ε.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ-Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΖΑΧΟΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΚΑΤ. ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΖΑΧΟΣ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ-Δ.ΖΑΧΟΣ


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->