Home » » Χίαρ ιζ Volos!!!

Χίαρ ιζ Volos!!!

Μέσα στην κατάνυξη των ημερών ένα όραμα ήρθε να ταράξει το νυχτερινό μου ύπνο. Όλα ξεκίνησαν με ένα σεντόνι. Το είδα να κουνιέται ενώ έπαιζε ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ σε ρεμίξ με κλαρίνο, πλήκτρα και στα φωνητικά τον Γιάννη Καψάλη. Η κάμερα γύρισε στην κερκίδα και ζούμαρε. Φρίκη. Ο Αχιλλέας με γυαλί Rayban και μπλουζάκι Scorpions χαμογελαστός και αφράτος. Δίπλα του στριμωγμένος ο Φλορεντίνο Πέρεθ να κοιτάζει αποσβολωμένος το σκηνικό. Ο Αχιλλέας γυρίζει και του λέει σε άπταιστα αγγλικά: «Σενιόρε χίαρ ιζ Βόλος, του-ζερό, Σολάκης κίλερ».

Ξεκινάει το ματς, διαιτητής ο Λιθουανός Αρβύλας Πιασμανίτσιους. Η Βολάρα κρατάει και στο 35' ο Γιάννης ο Ζαραδούκας πέφτει μέσα στην περιοχή ενώ σε απόσταση τριών μέτρων δεν υπάρχει κανείς. Φρρρρρρρρρ πέναλτι και κόκκινη στον Πέπε για αγριοκοίταγμα και τσαλακωμένο σορτσάκι. Ο Σολάκης παίρνει φόρα και στέλνει την μπάλα έξω από το γήπεδο, επανάληψη. Δεύτερη προσπάθεια και ο Κασίγιας αποκρούει. «Δώστου άλλη μια ευκαιρία» φωνάζει ο κόσμος ενώ ο Αχιλλέας βρίσκεται πλέον πίσω από το τέρμα. Επανάληψη. Μυταρόλα του Σολάκη και 1-0. Ο Αχιλλέας μπαίνει μέσα στο γήπεδο και αφού ισοπεδώνει στο πέρασμα του τον Ντι Μαρία πανηγυρίζει στο κέντρο.
Από το 47' στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινούν καθυστερήσεις. Ανοίγουν ποτιστήρια, περνούν έξι κοπάδια αρνιά μέσα από το γήπεδο, μπαίνει είκοσι φορές το φορείο χωρίς να έχει τραυματιστεί κανείς και πετάγονται συνολικά 135 κιλά μπάλες. Ο Μουρίνιο σηκώνεται και φωνάζει. Ο Αχιλλέας επεμβαίνει. «Σιτ ρε φλώρε ποντικομαμή». Ακολουθεί επίθεση στο Σέρχιο Ράμος που ζητάει κόκκινη μετά από μαρκάρισμα στην καρωτίδα. «Μωρή τίτικα, φιρφιρή άντε κάνε περμανάντ που ήρθες να μας ζητήσεις και κόκκινη» φωνάζει ο ευγενικός Αχιλλέας.
Τελικά στο 87' λήγει το ματς ενώ ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου είναι 2 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Ο Αχιλλέας κάνει το γύρο του θριάμβου πάνω σε θρόνο που τον κουβαλάνε τέσσερα καλοθρεμμένα παιδιά. Ακολουθούν δηλώσεις στο Skysports. «Το ποδόσφαιρο θέλει καλαμπαλίκια και όχι λελέδες και ρούληδες. Ήρθες στο Βόλο; Θα προσκυνήσεις τι κι αν λέγεσαι Μουρίνιος ή Χριστιάνα».
Ακολουθεί η πατροπαράδοτη μπούκα στα αποδυτήρια. Σφαλιάρα στον Ρονάλντο που φυσικά βάζει τα κλάματα και τραμπουκισμός στον Πέρεθ. «Άι φακτ γιου ρε λουμπίνα. άι ντιστρόι, άι ξέσκις, άι γαμ...». Η σεμνή τελετή λήγει με ροχάλα στον Μουρίνιο και συγκινητικό τηλεφώνημα. «Βαγγέλη τους διέλυσα. Αδερφέ μου τους πέθανα τους ισπανολέλους. Κλείσε τραπέζι στη Χασά να φάμε ένα γουρνόπουλο».
Ευτυχώς ξύπνησα...
Σκοτώστρας

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->