Home » , » "Η έβδομη αίσθηση troika Μοίρα" και ο Μίμης Ανδρουλάκης στη Λαμία

"Η έβδομη αίσθηση troika Μοίρα" και ο Μίμης Ανδρουλάκης στη Λαμία

Το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 6:00 μμ, οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού «Φθιωτών Πολιτεία» και το βιβλιοπωλείο Κεντρί σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση με τον Μίμη Ανδρουλάκη με αφορμή το νέο βιβλίο του "Η έβδομη αίσθηση troika Μοίρα".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Σαμαράς, Αθ. Διάκου 14 στη Λαμία , (Τηλ. 22310-28.971).
To καινούριο βιβλίο είναι « ….μία Εσπεράντο των αισθήσεων. Έχεις δει ποτέ σου ένα κάρβουνο στη στάχτη που πάει να σβήσει και ένας αιφνίδιος, στιγμιαίος άνεμος το αναζωογονεί για λίγο, σιγοκαίει, σβήνει και ξαναπροσπαθεί; Αυτή η λεπτή απόχρωση των πραγμάτων είναι η έβδομη αίσθηση».

Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Νοέμβριο του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη Χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια.

Το 1993 αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το βιβλίο του ΜΕΤΑ (1992) την ιδεολογική και προγραμματική του πρόταση για την ανασύνθεση της δημοκρατικής Aριστεράς και ευρύτερης Kεντροαριστεράς στη νέα εποχή. Επέστρεψε στη μαχόμενη πολιτική το 2004. Eκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη B’ περιφέρεια Aθήνας. Τα τελευταία βιβλία του, Βαμπίρ και κανίβαλοι, Ζητούνται Αλχημιστές, Θηλυκό πόκερ, Λευκό Kοτσύφι, blue tree, Μαύρο Kαράβι και E, Πρόεδρε! αποτελούν έναν νέο κύκλο έργων του πάνω στα κορυφαία ζητήματα του 21ου αιώνα.

Από τις Eκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα παρακάτω έργα του: The Dream – Σκιές στην Αθήνα (1994), Ο σωσίας και οι δαίμονες του πάθους (1995), Ο Μυστικός Νοέμβρης (μυθιστόρημα, 1996), Το χαμένο μπλουζ (μυθιστόρημα, 1997), Μν (γυναικείο αντιμυθιστόρημα, 1999), Η γυναίκα της όγδοης μέρας (Μυστικός έρως – Απόκρυφος βίος) (μυθιστόρημα, 2001), Τάνγκο του Τσε. Από την Τάνια στην Τίνα (αφήγημα για την παγκοσμιοποίηση στον 21ο αιώνα, 2002), Βαμπίρ και κανίβαλοι (2004), Ζητούνται Αλχημιστές (2005), Θηλυκό πόκερ (2006), Λευκό Κοτσύφι, blue tree, Μαύρο Καράβι (2008), E, Πρόεδρε! (2009).

Παλαιότερα πολιτικά και ιδεολογικά έργα του είναι: Προβλήματα του Κράτους (Σύγχρονη Εποχή, 1979), Σοσιαλιστική αυτοδιαχείριση και γραφειοκρατία (Σύγχρονη Εποχή, 1982), Ο σοσιαλισμός στο κατώφλι του 2000 (Σύγχρονη Εποχή, 1983), ΜETA (Νέα Σύνορα, 1992). Συμμετείχε επίσης σε διάφορα συλλογικά έργα. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών μελετών.

Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση και πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δημιούργησε τις ραδιοφωνικές εκπομπές «Καινά δαιμόνια», «Γυμνό Σάββατο», «Ε, φίλε!» και «Ανοιχτό Σάββατο» στον Flash 96,0 και στη συνέχεια στον Alpha 98,9. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.


 www.othrysnet.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->