Home » , , » «ΙΛΑΓΙΑΛΙ»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μπάμπη Κατσάρα, στο καφέ «Αρίων»

«ΙΛΑΓΙΑΛΙ»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μπάμπη Κατσάρα, στο καφέ «Αρίων»

Στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του καφέ «Αρίων» στο Καινούργιο Φθιώτιδας, έγινε χθες το απόγευμα στις 18.30΄η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μπάμπη Κατσάρα, «Ιλαγιαλί».

Παραβρέθηκαν, ο αντινομάρχης κ. Νικ. Μπέτσιος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγ. Ψαθάς, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μώλου – Αγ. Κων/νου Ταξ. Φακίρης, πολλοί εκπαιδευτικοί και πάνω από 150 βιβλιόφιλοι.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, του Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου, το βιβλιοπωλείο «Οιωνός» και οι εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία».

Αρχικά τον συγγραφέα, «γέννημα – θρέμα» του Καινούργιου, παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου Κα Σάσα Γκογκάκη – Φακίρη, ενώ το βιβλίο παρουσίασε η Κα Βάνα Νικολοπούλου, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Φθιώτιδας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«...Όλα τα σημαντικά γεγονότα , τα οποία σημάδεψαν την πατρίδα μας, ξεπροβάλλουν σα μια ιστορική αναδρομή το ένα μετά το άλλο, χωρίς όμως να γίνονται αυτά καθ` αυτά το επίκεντρο της πλοκής αυτού του βιβλίου.

Ο συγγραφέας εστιάζει αλλο: σε εικόνες που ξεπηδούν μέσα απ` τις περίτεχνα καλογραμμένες αράδες. Εικόνες γλαφυρές, ζωντανές, λυρικές, με κυρίαρχο το συναίσθημα.

Απίστευτες συναισθηματικές εναλλαγές, κοχλάζουν και ξεχειλίζουν, διαπερνώντας ολάκερο το κορμί, απ` το κεφάλι ίσαμε τα νύχια των ποδιών. Κάτι σαν ηλεκτροσόκ» λέει η Κα Νικολοπούλου και τελειώνει την παρουσίαση λέγοντας:

«…Εκείνο που ξέρω καλά, είναι πως θέλω να σας πω «ελάτε να με συναντήσετε στο Ιλαγιαλί! Μη με ρωτήσετε σε πόσες μέρες, πόσους μήνες, πόσα χρόνια χρειάζεται για να φτάσευτε εκεί. Γιατί;… Μόνο εσείς το ξέρετε…Αφού το μύθο τον πλάθει καθένας διαφορετικά. Άλλος με τραυματισμένες ομορφιές , άλλος με πράξεις και άλλος με στίχο ...»

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφερόμενος στο βιβλίο του δήλώνει ότι «μέσα από τις σελίδες του, εκφράζεται κοινωνικά, πολιτικά, ερωτικά, οι αλήθειες μπερδεύονται με τα ψέμματα και η πραγματικότητα με τη μυθοπλασία. Πάνω στον καμβά της διήγησης, τα συναισθήματα εναλλάσσονται συνεχώς …..»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Κατσάρας, έχει γεννηθεί στη Φιώτιδα και εργάζεται ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για την προσφορά του στην προώθηση της Παιδικής Λογοτεχνίας έχει τιμηθεί με το «βραβείο Δεμερτζή» και από τον κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Έχει ασχοληθεί με ποίηση, πεζογραφία, κριτικές και μελέτες πάνω σε θέματα παιδαγωγικής. ΟΕίναι μέλος των Φθιωτών λογοτεχνών, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρίας και της Unisef.

Ζει μόνιμα στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Άλλα έργα του είναι

- «Τα φιλιά του ανέμου«, ποίηση, εκδ. «Λαμιακός Τύπος».

- «Το ημερολόγιο μιας Μήδειας«, μυθιστόρημα, εκδ. «Λαμιακός Τύπος».

- » Το θεατρικό παιχνίδι στην πράξη«, εκδ. «Παρασκήνιο».

- «Η ιστορική εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης«, εκδ. «Παρασκήνιο».

- «Αλ Ισκανταρέγια, η πατρίδα που ονειρευτήκαμε«, εκδ. «Παρασκήνιο» (Έπαινος εφηβικού μυθιστορήματος Γυν. Λογοτεχνικής Συντροφιάς).

- «Η πόλη με τα χαμένα παραμύθια«, εκδ. «Κέδρος» (Α΄Βραβείο Γυν. Λογοτεχνικής Συντροφιάς στην κατηγορία «Αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού»).

- «Παραμύθια της Ρούμελης» εκδ. «Άγκυρα».

- »Βυζαντινά Διηγήματα«, εκδ. «Αποστολικής Διακονίας της Ελλάδας».

Μέρος των εσόδων από την πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την κατασκευή σχολικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->